Travelaway

Deze korte reisroute langs de hoogtepunten van Belize, is de perfect te combineren met een reis door Guatemala. 

Deze korte reisroute langs de hoogtepunten van Belize, is de perfect te combineren met een reis door Guatemala. 

Belize

Denk je aan Belize denk dan aan; een geweldige onderwaterwereld, prachtige zonsondergangen, grotten met overblijfselen uit de Maya tijd en als kers op de taart the Great Blue Hole. Het is een land dat vaak overgeslagen wordt, maar absoluut de moeite waard is om te ontdekken door de enorme diversiteit aan bezienswaardigheden. Onderstaande route kun je gemakkelijk in 1 tot 1,5 week afleggen. Daarom leent het land zich perfect om te combineren met een van de omringende landen zoals Guatemala. Wil je hier meer over weten? Lees dan ook mijn blog over Guatemala.

reisroute belize

Hoe kom je op Belize?

Wanneer je vanuit Nederland naar Belize vliegt zal je altijd op Belize stad vliegen. Vanuit Belize Stad kun je meteen de boot nemen naar Caye Caulker. Mocht je je reis combineren met buurland Guatemala kun je je reis ook hier beginnen en vliegen op Guatemala Stad. Je zal dan op een later tijdstip Belize met de bus binnen komen.

Vervoer in Belize

Aangezien Belize maar een klein land is, is de gemakkelijkste manier om hier rond te reizen met de boot (naar de eilanden) of met de bus. Tussen alle grote steden rijden bussen met als belangrijkste punt Belize Stad. De langste afstand die je kunt afleggen met de bus in Belize is zo’n 7u. Prima te doen dus!

reisroute belize

Belize Stad

Reistijd +/- 45 min met de boot

Hier zal hoogstwaarschijnlijk je reis beginnen wanneer je vanuit Nederland het vliegtuig pakt. Belize stad is de grootste stad van het land maar niet de hoofdstad, dat is het vele kleinere Belmopan. Het Zuidelijke deel van de stad kun je beter overslaan, dit deel van de stad staat helaas nog bekend om zijn criminaliteit. Je kunt er namelijk het beste ervoor kiezen om meteen de boot te nemen naar Caye Caulker en daar te overnachten. En vanuit Caye Caulker kun je dan een dagtrip doen naar Belize stad. De stad is namelijk geen hele leuke plek om te overnachten. Breng een bezoekje aan de vuurtoren of het Nationaal museum om iets meer over de geschiedenis van het land te leren.

Caye Caulker

Reistijd  +/- 5u

Welcome to paradise! Dat waren absoluut mijn eerste gedachte toen ik aanmeerde op dit geweldige eiland. Dit eilandje ligt in de Carribische zee en is een van de meest toeristische plekken in Belize door het Barrier Reef van Belize dat hier ligt. Naast duiken/snorkelen kun je hier genieten van een prachtige zonsondergang, kun je een avondje stappen in een van de vele gezellige barretjes of maak je een trip naar The Great Blue Hole, een van de mooiste natuurwonderen die ik ooit gezien heb. Wil jij meer weten over Caye Caulker; lees dan deze minigids over wat te doen op Caye Caulker!

San Ignacio

Vanuit Caye Caulker neem je de boot terug naar Belize stad om vanuit daar de bus te nemen naar San Ignacio. Vanuit hier kun je een caving tour boeken naar een van de beroemde grotten met overblijfselen uit de maya tijd. De bekenste is de ATM (Actun Tunichil Muknal) tour. Het gigantische grotten stelsel met vele meren is een uitdagende avontuurlijke tour. Zie jij het niet zo zitten om door smalle openingen te klauteren en door het koude water te zwemmen? Breng dan een bezoek aan de Maya ruïnes Xunantunich. De tours kun je boeken vanuit een van de vele tourbureautjes op de hoofdstraat van San Ignacio, of via getyourguide.

reisroute belize

Staat Belize al op jouw bucketlist? 

Inhoud

Accommodaties

Booking.com

Huurauto's

Sunnycars

Tours

Getyourguide

Regel hier je reis

Wanneer jij een aankoop doet via een van de bijgevoegde links, ontvangt travelaway hier een klein percentage over. Dit kost jou natuurlijk niks extra’s, maar helpt mij wel nieuwe tips te kunnen blijven schrijven!