Travelaway

Wat te doen in Sevilla? Struin door de straten van Santa Cruz, bezoek het prachtige paleis Real Alcázar, proef heerlijke tapas en meer!
Wat te doen in Sevilla? Struin door de straten van Santa Cruz, bezoek het prachtige paleis Real Alcázar, proef heerlijke tapas en meer!

Sevilla

Sevilla ligt in het zuiden van Spanje in de regio Andalusië. Het is de stad van de Flamenco, heerlijke tapas, sangria en prachtige bezienswaardigheden. Op de fiets verken je eenvoudig deze geweldige stad in een paar dagen. De stad barst van de leuke restaurantjes, prachtige architectuur en heerlijke parken om even te relaxen. Trek minimaal 4 dagen uit voor je bezoek aan de stad want er is genoeg te beleven! In deze blog vertellen wat je wat te doen in Sevilla en welke bezienswaardigheden je zeker niet mag overslaan.

Real Alcazar

De beste reistijd voor Sevilla

Door de zuidelijke ligging van de stad zijn de zomermaanden in Sevilla erg warm. Juli en augustus kun je dan ook beter vermijden. Veel locals trekken tijdens deze maanden naar de kust waardoor verschillende restaurants sluiten. Je kunt deze geweldige stad daarom beter in het voor- of najaar bezoeken. De maanden april, mei en september en oktober zijn de beste maanden voor een bezoek aan de stad. Je geniet dan van aangename temperaturen van rond de 25 graden met een heerlijk zonnetje en strakblauwe hemel. Wat wil je nog meer?!

Het vervoer in Sevilla

Sevilla is geen hele grote stad en bestaat uit verschillende wijken die je kunt bezoeken. De vele kronkelende straatjes zijn een genot om doorheen te dwalen. Je kunt de meeste bezienswaardigheden dan ook prima te voet bezoeken. Wil je je voeten ontlasten? Huur dan een fiets en verken de stad op de fiets. De wegen zijn vrij vlak en de fiets is dan ook de perfecte manier om je te bewegen door de stad.

Het openbaar vervoer in Sevilla

Er rijdt één metrolijn die de verschillende wijken van Sevilla met elkaar verbindt. Een metrokaartje koop je eenvoudig bij een van de kaartautomaten op het perron. Een enkele reis kost je zo’n €1,30 p.p. Daarnaast rijden er verschillende buslijnen door de stad en kun je de tram gebruiken in het centrum van de stad. Vanuit het vliegveld kun je de airport bus nemen die naar het centrum van Sevilla reist. De bus vertrekt zo’n 3 keer per uur en kost je €5,- per persoon.  

16x wat te doen in Sevilla

1. Bewonder het prachtige Plaza de España

Op de vraag wat te doen in Sevilla? Mag een bezoekje aan het prachtige Plaza de España absoluut niet ontbreken. Dit prachtige plein is gebouwd in de jaren 20 en is een van de mooiste pleinen die wij ooit bezocht hebben. Plaza de España is gebouwd in een halve cirkel met aan beide kanten een hogen toren. Tussen de beide torens zijn 52 bankjes gebouwd die allemaal een provincie van Spanje representeren. De prachtige mozaïken tegeltjes, de indrukwekkende bogen en architectuur van het plein zijn prachtig om te zien. Overdag wordt het hier gezellig druk met vele toeristen, verkopers en straatmuzikanten. Wil jij in rust genieten van dit prachtige plein? Kom dan vroeg in de ochtend.

Openingstijden: Plaza de España is dagelijks geopend vanaf 08:00u tot 22:00u van november tot en met maart. Tijdens de zomermaanden is het plein geopend tot middernacht. De toegang is gratis via een van de toegangspoorten.

2. Wandel door het Maria Luisa park

Aansluitend aan Plaza de España vind je het Maria Luisa Park. Dit park is zo’n 100 hectare groot en een heerlijke plek in de stad. De rust in het park is een fijne afwisseling van de drukte van het plein. Je geniet hier van fluitende vogels, bloemen die bloeien en groene sinaasappelbomen. Relax in het gras en geniet van de rust om je heen. Dit park wordt veel bezocht door zowel toeristen als locals die hier graag komen om te relaxen. Combineer je bezoek aan Plaza de España met een bezoek aan dit heerlijke park voordat je verder loopt naar de volgende bezienswaardigheid van de stad.

3. Ontdek de wijk van de Flamenco; Triana

De wijk Triana ligt aan de andere kant van de Guadalquivir rivier. Het is dé geboorteplaats van de beroemde Flamenco. Vroeger werd de wijk vooral bewoond door de minder bedeelde van de stad. Tegenwoordig is het een bruisende wijk met vele restaurants. Hoewel je hier geen grote bezienswaardigheden kunt vinden is het de gezellige sfeer die dit een geliefde plek in de stad maakt. Naast de vele restaurants zie je hier veel straatmuzikanten die dansen of muziek- of kunst maken. Naast de rivier vind je verschillende terrasjes waar je kunt genieten van een heerlijke Sangria met uitzicht over het water.

4. Bezoek een traditionele Flamenco voorstelling

Een bezoek aan een traditionele Flamenco show is een must do wanneer je in Sevilla bent. Dit doe je natuurlijk het beste in de wijk waar deze bijzondere dans is ontstaan; Triana. De flamenco is een vorm van zang én dans. Tijdens het optreden voel je de passie, emoties en sterke ritmes. Het hele optreden wordt uitgevoerd door dansers en muzikanten die zingen, gitaar spelen en vol overgave dansen. De passie spat er vanaf en het is zeker een hele bijzondere ervaring. Het ‘Teatro Flamenco Triana’ is een intiem theater waar je in een stijlvolle zaal geniet van een prachtige show. De kosten voor een ticket bedragen €25,- per persoon en de voorstelling duurt 1 uur. Zorg dat je de tickets van te voren koopt want het is een populaire show die snel uitverkocht is. Echt een dikke vette aanrader!

5. Breng een bezoekje aan het paleis Real Alcázar

Het paleis Real Alcázar is wat mij betreft de mooiste bezienswaardigheid van de stad. Real Alcázar is een koninklijk paleis dat nog steeds in gebruik is. Het paleis werd gebouwd in de 14e eeuw en is een bijzondere mix van Christelijke en Arabische architectuur. De Marokkaanse invloeden zijn hier duidelijk terug te vinden en het deed ons een beetje denken aan de Koran scholen in Fez en Marrakesh. De bouwstijl van het paleis is uniek met prachtige mozaïeken tegeltjes, binnenplaatsen en indrukwekkende details. Buiten het paleis vind je de mooie paleistuin die vol staat met bijzondere bloemen en planten.  Plan minimaal 2 tot 3uur om dit prachtige paleis te ontdekken. Kaartjes moet je vooraf online kopen. De kosten bedragen €20,- per persoon. Koop de tickets minimaal zo’n 3 weken van te voren zodat je gewenste tijdslot nog beschikbaar is. Eenmaal binnen mag je zo lang blijven als je wil.

6. Dwaal door de Jardines de Murillo

De prachtige tuin Jardines de Murillo ligt achter het paleis Real Alcázar. Dit heerlijke park is de perfecte plek om even te ontspannen op een van de vele mozaïeken bankjes. Het is een plek waar locals samen komen voor een drankje, de hond uitlaten of sporten. In de tuin groeien veel bloemen en planten en geniet je van de groene omgeving.

7. Beklim de Torre del Oro

De naam Torre del Oro betekent ook wel de toren van goud. De toren is gebouwd in de 13e eeuw en ligt aan de Guadelqivier rivier. Als onderdeel van de oude stadsmuren diende de toren door zijn strategische ligging als verdediging van het prachtige paleis Real Alcázar. Tegenwoordig is de toren omgebouwd tot een maritiem museum. Daarnaast kun je de toren beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad. De toegang tot de toren is op basis van een donatie. Je kunt dus zelf bepalen of je een donatie wil doen en hoeveel je het bezoek waard vindt.

8. Ontdek de leukste wijk van Sevilla; Santa Cruz

Wat te doen in Sevilla? Struin door de straten van Santa Cruz, wat ons betreft de leukste wijk van de stad! Deze voormalig joodse wijk is het hart van de stad en is gevuld met gezellige pleintjes, vele restaurants, verschillende bezienswaardigheden en winkels. De vele drukke straatjes zijn gevuld met locals en toeristen die hier een hapje en een drankje doen, shoppen of de stad verkennen. Wil je deze wijk in rust verkennen? Kom dan vroeg in de ochtend als de stad langzaam wakker wordt. In de avond is het hier tot in de late uurtjes gezellig. Neem je camera mee en leg het leven van de stad vast.

9. Bewonder de paddenstoelen van Sevilla; Metropolos Parasol

Dit bijzondere staaltje architectuur is ontworpen door de Duitse architect Jürgen Mayer naar aanleiding van een wedstrijd om het plein nieuw leven in te blazen. De architectuur valt direct op naast de oude gebouwen in de stad. Bovenop het bouwwerk is een wandelpad gemaakt. Door de hoogte van het bouwwerk heb je vanuit dit wandelpad een prachtig uitzicht over de stad. Hoewel je de paddenstoelen gratis kan aanschouwen moet je een kaartje kopen om over het wandelpad te mogen lopen. Dit kost je €15,- per persoon.

10. Breng een bezoekje aan de kathedraal van Sevilla

Midden in het levendige centrum van de stad ligt de kathedraal van Sevilla. Deze enorme kerk is niet te missen en is een geliefde bezienswaardigheid in de stad. Met zijn enorme afmeting is het zelfs de grootste gotische kathedraal ter wereld. De buitenkant is al behoorlijk indrukwekkend maar ook de binnenkant van de kathedraal is de moeite waard om te bekijken. De kathedraal wordt bezocht door mensen van over de hele wereld. Dit komt  vooral doordat de ontdekkingsreiziger Christopher Colombus hier begraven ligt. Vanuit de kathedraal kun je ook de toren van La Giralda beklimmen. Na 35 etages omhoog gelopen te zijn word je getrakteerd op een mooi uitzicht op de kathedraal en de stad.

Een combiticket voor de kathedraal en de toren kost je €13,- bij de kathedraal zelf. Houdt er echter rekening mee dat het hier behoorlijk druk kan worden wat betekent dat je best wel even in de rij moet staan. Je kunt er daarom ook voor kiezen om online voorrangstickets te kopen om de rij te ontlopen. Kost je iets meer maar dan sta je niet in de brandende zon in de rij!  

Good to know; bedek je schouders of neem iets mee wat je om kan slaan. Hele korte broekjes bij dames worden ook niet gewaardeerd in de kathedraal. Op zondagochtend is de kerk gesloten.

Wat te doen in Sevilla bezoek de prachtige kathedraal

11. Ga naar Plaza del Cabildo

Plaza del Cabildo ligt verstopt tussen twee panden vlakbij de kathedraal van Sevilla. Wanneer je tussen de twee gebouwen doorloopt kom je op dit prachtige plein uit. Het pand rondom het plein is gebouwd in een witte cirkel en zorgt voor een mooi plaatje met zijn witte stenen en karakteristieke bogen. Midden in het plein vind je een fontein vanwaar je een mooi uitzicht hebt. Het plein is niet zo groot en het kan hier dan ook gezellig druk worden. Als je geduld heb kun je hier zeker een aantal mooie plaatjes schieten. Zet dit plein zeker op je lijstje met wat te doen in Sevilla!

12. Proef de sfeer bij een Spaanse voetbalwedstrijd

Truth to be told.. ik hou hélemaal niet van voetbal. Rob daarentegen is een voetbalfanaat. Af en toe moet je dus iets doen wat je zelf niet zo leuk vindt om iemand anders blij te maken. Een voetbalwedstrijd bijwonen is een van Rob zijn favoriete dingen om te doen in een andere stad. Ik moet bekennen, de sfeer, de muziek en de fanatieke Spaanse supporters maakte het een hele beleving. Ik heb genoten van alles wat er om me heen gebeurde en de sfeer. Rob heeft genoten van het voetbal. Kaartjes voor een wedstrijd van Sevilla FC kun je eenvoudig online kopen. Let op dat je bij DNI/NIE/Passport je paspoortnummer invult, anders lukt het niet om tickets te kopen. Kaartjes voor de wedstrijd Sevilla FC tegen Mallorca kostte ons €35,- per persoon. 

wat te doen in sevilla; woon een spaanse voetbalwedstrijd bij

13. Ga picknicken in een van de vele parken

Twee van onze favoriete parken; Jardines de Murillo en het Maria Liusa park heb ik hierboven al met je gedeeld, maar er zijn ontzettend veel parkjes te vinden in de stad! Wat je nog meer op elke straathoek kunt vinden? Heerlijke tapas. In plaats van een puntzak friet koop je hier puntzakjes met kaasjes, vleesjes, olijven en nog veel meer lekkers. Scoor je favo snack en wat te drinken en strijk neer in een van de vele parkjes. Geniet van het leven om je heen én een heerlijk hapje. Dat is genieten in Sevilla als je het mij vraagt!

Tapas gekocht in de wijk Santa Cruz

14. Bezoek Casa de Pilatos

Naast het prachtige Real Alcázar is er nog een paleis te vinden in de stad; Casa de Pilatos. Het is een stukje kleiner dan Real Alcázar maar zeker een bezoekje waard. Het paleis is gebouwd in de 16e eeuw en je vindt hier verschillende beelden van Griekse keizers en romeinen, een prachtige binnentuin en verschillende kamers met indrukwekkende details. Het paleis is een mix van verschillende bouwstijlen en een deel van het paleis wordt nog altijd bewoond door de 18e hertogin van Medinacelli. Een toegangsticket koop je eenvoudig bij de entree en kost je €12,- per persoon. Wil je de bovenste vertrekken bezichtigen dan heb je een extra kaartje nodig. Dit kost je €6,- per persoon extra. Heb je beperkt de tijd en moet je een keuze maken tussen Casa de Pilatos en Real Alcázar? Kies dan voor Real Alcázar. Dit paleis is een tikkeltje indrukwekkender om te bezichtigen.

15. Proef de smaak van Sevilla op de Lonja de Feria markt

Als jij net zo’n foodie bent als mij dan is Sevilla zeker een aanrader met haar heerlijke tapas, paella en sangria. Een leuke plek in de stad om te bezoeken is de Lonja de Feria markt. Deze markt wordt bezocht door zowel locals en toeristen en je kunt hier heerlijke tapas eten. Daarnaast koop je hier vers fruit, vlees of vis. Het eten is hier super betaalbaar en ook nog eens heerlijk vers. In de markt zijn er verschillende eettentjes waar je kunt zitten om een hapje te eten.

16. Ga ijs eten bij Amorino

Last but not least in deze blog over wat te doen in Sevilla. Ga ijs eten bij Amorino. Deze ijssalon verkoopt echt heerlijk ijs, en niet alleen ijs maar in combinatie met macarons. Een ijsje met in het midden een macaron en eromheen jouw favoriete ijs in de vorm van een bloem. Ze maken er zeker werk van bij deze ijssalon. En het ziet er niet alleen mooi uit hoor, het smaakt ook nog eens heerlijk. Ga hier dus zeker een keer ijs eten!

Hopelijk hebben we in deze blog antwoord kunnen geven op de vraag; wat te doen in Sevilla!

Inhoud

Accommodaties

Booking.com

Huurauto's

Sunnycars

Tours

Getyourguide

Regel hier je reis

Wanneer jij een aankoop doet via een van de bijgevoegde links, ontvangt travelaway hier een klein percentage over. Dit kost jou natuurlijk niks extra’s, maar helpt mij wel nieuwe tips te kunnen blijven schrijven!