Travelaway

Wat te doen in Vlissingen? Genieten op het heerlijke strand of strandpaviljoens, een uitstapje naar Breskens of Middelburg ontdekken. 

Vlissingen

Een weekendje Zeeland is áltijd leuk! Het strand is een heerlijke plek zowel in de zomer als in de winter. Lekker neerploffen met je handdoekje, het water op om te surfen of op een koude gure winterdag een heerlijke strandwandeling maken. Genoeg mogelijkheden! Het is misschien een stukje rijden maar dan kun je genieten van deze prachtige omgeving en het heerlijke strand. In dit artikel neem ik je mee naar de omgeving van Vlissingen en vertel ik je wat te doen in Vlissingen in 9 tips. 

9 Tips wat te doen in Vlissingen

1. Strand van Vlissingen

Het strand van Vlissingen kan opgedeeld worden in 3 gebieden; Badstrand, Nollenstrand & Westduin. Waarbij badstrand & nollenstrand het populairste zijn. Het badstrand is direct gelegen aan de boulevard van Vlissingen. Het strand is 600m lang en is populair zowel onder toeristen als onder lokale bewoners. Aan de Noordkant van badstrand vind je het Nollenhoofd en even verderop het Nollenstrand. Hier kan het druk worden door de gezellige strandhuisjes die je hier kunt vinden. Vanuit het Nollenstrand is het mogelijk om via de duinen naar de volgende plaatsjes Dishoek en Zoutelande te lopen. Westduin strand ligt nog iets verder ten Noorden van Nollenstrand. Hier vind je verder geen faciliteiten of Beachbars. Dat maakt dit een iets rustiger strand dat bekend staat om zijn karakteristieke paalhoofden.

vlissingen

2. Strandhuisjes

Ik benoemde ze hierboven al even de Strandhuisjes op het Nollenstrand. Een lust voor het oog maar nog heerlijker om hier te verblijven! De strandhuisjes zijn te boeken in de periode vanaf medio Maart tot begin November. Aankomstdagen zijn op Maandag of Vrijdag afhankelijk van de periode die je wenst te verblijven. In het hoogseizoen, de maanden Juli & Augustus kunnen de huisjes alleen per week geboekt worden van vrijdag tot vrijdag. Iedere ochtend heerlijk wakker worden met het geluid van de zee & ontbijten met je voeten in het zand. Zou jij hier wel eens willen overnachten?!

vlissingen

3. Bezoek een strandpaviljoen

Wat is er nu fijner dan heerlijk genieten van een hapje en een drankje aan het strand bij een heerlijke Beachbar. Er zijn er genoeg te vinden natuurlijk in Vlissingen & omgeving dus de keuze is reuze. Een aantal van mijn favo beach bars zet ik hier voor jou op een rijtje:

Tussen Vlissingen en Dishoek vind je deze heerlijke Beachbar. Je kunt hier terecht voor een heerlijke drankje, lunch of diner. Maar ben jij op zoek naar meer? Dan is dit ook de perfecte locatie voor bruiloften, vergaderingen, BBQ’s, verjaardagen, bedrijfsfeesten en ga zo maar door.

Net buiten de drukte van Vlissingen vind je Strandpaviljoen Vloed. Geniet hier van de rust aan het heerlijke strand. Strandpaviljoen Vloed is het hele jaar geopend dus ook in de winter ben je hier van harte welkom.

Direct aan de boulevard op het badstrand van Vlissingen vind je het enige echte zandpaviljoen Pier 7. Heerlijk met je voetjes in het zand genieten van een hapje of een drankje. Wist je dat Pier 7 ook mogelijkheden heeft om te overnachten? Zij hebben 7 beach rooms voor een heerlijke overnachting direct aan het strand.

4. Vlissingen

De stad Vlissingen gelegen aan de Westerschelde heeft de langste boulevard van Nederland! In de bovenstaande punten nam ik je al mee naar het strand, de leukste beach bars en de leuke strandhuisjes. Maar Vlissingen is zoveel meer dan alleen het strand! Wandel door de heerlijke straten van Vlissingen, breng een bezoekje aan de haven of bezoek een van de vele musea die Vlissingen rijk is. Wil jij meer leren van de geschiedenis van Vlissingen doe dan een stadswandeling met een gids. Leer waar Michiel de Ruyter woonde, hoe hoog het water stond tijdens de stormvloed in 1953 en nog veel meer! Meer info over de stadswandeling vind je hier.

5. Natuurgebied Zuid-West Walcheren

Naast de heerlijke stranden kun je in Zeeland ook het natuurgebied Zuidwest Walcheren vinden. Het natuurgebied is zo’n 7km lang en begint bij het Nollebos aan de westkant van de boulevard in Vlissingen. Het nollebos gaat vervolgens over naar bos Westduin in het Vebenabos bij Dishoek. Vanaf daar volgen de kaapduinen de kust om vervolgens te eindigen in het Valkenisse bos met de Zoutelandse duinen. Het natuurgebied bevindt zich dus tussen Vlissingen & Zoutelanden. Je kunt in dit gebied heerlijk wandelen of fietsen. Er zijn genoeg verschillende routes te vinden. Zeker een bezoekje waard!

6. Breskens

Naast het centraal station van Vlissingen vertrekt de Westerschelde Ferry naar Breskens. Een heerlijke badplaats in een prachtige omgeving. In dik 20 minuten bereik je Breskens met de Ferry. De kosten bedragen €8,90 voor een retourtje (volwassene) en €10,90 voor een retourtje voor volwassene met (brom)fiets. Je kunt je tickets ook van te voren online bestellen dan ontvang je €0,50 cent korting. Eenmaal aangekomen kun je genieten van zo’n 4km strand en een authentiek vissersdorp.

7. Vuurtoren Nieuwe Sluis

Een highlight van je bezoek aan Breskens is een bezoek aan Vuurtoren Nieuwe Sluis. Het is de laatste gietijzeren vuurtoren van Nederland. De vuurtoren werd gebouwd 1866-1867 en heeft een hoogte van 28,4m. Naast dat de vuurtoren er van buiten al erg indrukwekkend uitziet is hij ook geopend voor bezoekers. De openingstijden zijn beperkt tot de weekenden tussen 13:00 – 17:00u in de maanden April tot en met Oktober. Omdat de vuurtoren zo klein is kunnen er maximaal 15 bezoekers per keer in de vuurtoren. Ook is hij niet perse geschikt voor kleine kinderen omdat je behoorlijke steile trappen moet beklimmen. Wanneer jij deze steile trappen beklommen hebt wordt je getrakteerd op een waanzinnig uitzicht over het prachtige strand van Breskens.
*momenteel is de vuurtoren helaas gesloten door de huidige maatregelen omtrent covid19.

8. Huur een fiets

De ideale manier om de omgeving van Breskens of Vlissingen te ontdekken is met de fiets. Of als je iets minder actief bezig wil zijn, is een bromfiets of e-chopper een goede optie. In Breskens huur je gemakkelijk een fiets of bromfiets bij aankomst vanuit de Westerscheldeferry. In Vlissingen zijn ook genoeg mogelijkheden te vinden! In het hoogseizoen is het verstandig om vooraf te reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Vraag ook even na bij je hotel misschien hebben zij ook wel fietsen te huur of kunnen ze iets regelen voor je.

9. Historisch Middelburg

De hoofdstad van zeeland Middelburg vind je op zo’n 8km van Vlissingen. Deze historische stad is absoluut een bezoekje waard tijdens jou trip naar Zeeland. Een aanrader is om een stadswandeling met gids te doen, je leert veel over de geschiedenis van de stad die behoorlijk getroffen is door de tweede wereldoorlog. Ben je op zoek naar een iets luchtigere activiteit? Dan kun je heerlijk shoppen in het centrum van Middelburg, een bezoekje brengen aan Sjakie’s chocolade museum, waar je zo’n 50 verschillende soorten chocolade kunt proeven. Of je kunt een bezoekje brengen aan kaasboerderij Schellach. Genoeg te beleven in de hoofdstad van Zeeland!

vlissingen

Inhoud

Accommodaties

Booking.com

Huurauto's

Sunnycars

Tours

Getyourguide

Regel hier je reis

Wanneer jij een aankoop doet via een van de bijgevoegde links, ontvangt travelaway hier een klein percentage over. Dit kost jou natuurlijk niks extra’s, maar helpt mij wel nieuwe tips te kunnen blijven schrijven! 

lees hier meer

Reisblogs