SOLO REIZEN

Solo reizen

Oké, je hebt de knoop doorgehakt, je wil een onvergetelijke reis gaan maken! De eerste beslissing is al genomen maar hoe nu verder? Je hebt eigenlijk niemand die met je mee wil dus een reisgenootje valt af. Wat wil je gaan doen op reis, wil je puur en alleen gaan rondreizen, wil je een nieuwe taal gaan leren of wil je misschien wel voor langere tijd in een land verblijven. Persoonlijk wist ik altijd al dat ik graag een (verre) reis wilde maken maar er was niemand die met me mee wilde. Dit heeft me een tijdje toch wel tegengehouden want helemaal alleen is natuurlijk ook ontzettend spannend. Gelukkig zijn er genoeg opties!

Je hebt natuurlijk de georganiseerde groepsreizen waarbij je met een groep Nederlanders in een bus zit en elke dag gepland is wat je gaat doen. Maar zeg nou eerlijk, wanneer je op reis gaat wil je nieuwe mensen leren kennen en vriendschappen maken over de hele wereld, nieuwe culturen leren kennen en misschien wel een nieuwe taal leren. in een bus zitten met een groep Nederlanders is eigenlijk wel het laatste wat je zou moeten willen.

Hieronder vind je een aantal opties voor jou solo reis!

Solo backpacken

De meest uitdagende en spannende optie! Je gaat het avontuur alleen aan. Ontzettend spannend natuurlijk. Elke backpacker die voor het eerst alleen op reis gaat heeft eigenlijk wel dezelfde gedachtes, ga ik wel nieuwe mensen leren kennen? Ga ik me niet alleen voelen? Ik kan dit helemaal niet alleen. Maar geloof me.. er gingen je al zo ontzettend veel mensen voor en dat is natuurlijk niet voor niets. Wanneer je een dorm boekt in een hostel is probleem 1 eigenlijk al opgelost. De gemakkelijkste manier op reis om mensen te leren kennen is slapen in een dorm. Je kamergenootjes zijn vaak ook allemaal alleen en op zoek naar contacten. Durf een gesprek aan te gaan met mensen, een openingszin die altijd werkt is where are you from. Hoe simpel kan het zijn? Zoek een gezellig hostel uit met een bar en gegarandeerd dat je op de eerste avond al omgeven bent door mensen.

Een andere optie is het boeken van een georganiseerde tour, ook een geschikte plek om mensen te ontmoeten.

Vaak kun je met mensen een tijdje samen reizen die dezelfde kant op gaan en anders hebben ze altijd wel weer tips voor je. En een voordeel? Ben je iemand helemaal zat na een aantal dagen.. no strings attachted je bent vrij om te gaan en staan waar je wil en hoeft je aan niemand te verantwoorden. Het ultieme gevoel van vrijheid!

Internationale Groepsreizen

Klinkt allemaal leuk en aardig dat packpacken in je eentje maar is dit toch niet helemaal iets voor jou? Kies dan voor een internationale groepsreis. Zo leer je ontzettend veel mensen kennen over de hele wereld maar heb je toch de zekerheid van een organisatie. Zelf heb ik een aantal reizen gemaakt met G-Adventures. Dit is een bedrijf dat internationale groepsreizen organiseert over de hele wereld. De groepen bestaan uit maximaal 16 personen (kunnen er ook minder zijn) en het enige wat vast ligt is de reisroute. Iedere dag ben je vrij om zelf te bepalen wat je gaat doen en vaak zit er geen enkele andere Nederlander in je groep. Echt een aanrader! Een vergelijkbaar bedrijf is Intrepid Travel ook zij bieden internationale groepsreizen aan. Hou er wel rekening mee dat een georganiseerde groepsreis altijd wat duurder is dan zelf rond te reizen met je backpack.

Taalreizen / vrijwilligerswerk / Au Pair

Misschien ben je wel niet op zoek naar een rondreis maar wil je je onderdompelen in een nieuwe cultuur in een bepaald land of zelfs een specifieke plek. Je zou er dan ook voor kunnen kiezen om ergens een nieuwe taal te gaan leren of een taal beter te gaan leren, vrijwilligerswerk te doen of te gaan werken als Au Pair. Vele mogelijkheden die vaak ook georganiseerd worden door een organisatie zoals Travel Active of Kilroy. Je hoeft zo niet alles zelf uit te zoeken en hebt een ‘basis’ een plek waar je de gehele tijd zal verblijven. Taalreizen of vrijwilligerswerk kan vaak al vanaf 2 weken. Om te gaan werken als Au Pair zal je wat langer uit moeten trekken dit is vaak voor 6 maanden of 12 maanden en hier heb je ook een visum nodig.

Workaway / Working Holiday Visum

Denk jij nou oké leuk allemaal dat rondreizen, vrijwilligerswerk en taalreizen, maar wil jij zo lang mogelijk kunnen reizen en dus onderweg ook wat geld kunnen verdienen, denk dan eens aan een workaway of een working holisday visum.

Bij een working holiday visum kies je specifiek voor een land. Zo zijn populaire landen voor een working holiday visum; Australië, Nieuw Zeeland of Canada. Je moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Je vind hier meer informatie:

Workaway

Bij een Workaway kies je voor kortere baantjes in een of verschillende landen. Over het algemeen werk je in ruil voor bijvoorbeeld accommodatie. Zo werk je bijvoorbeeld in de ochtend uurtjes in een hostel en help je met schoonmaken of receptiewerkzaamheden, of je let op iemands huisdier tijdens een vakantie en mag je ondertussen in het huis verblijven. het is dus (meestal) niet zo dat je betaald wordt. Let er wel op dat je niet in alle landen zomaar mag werken op een toeristenvisum. (dit geld over het algemeen niet voor vrijwilligerswerk maar wel als je er iets voor terug ontvangt in de vorm van bijv. geld, accommodatie of eten). Meer info vindt je hier.

Solo reizen

Hopelijk heb je wat inspiratie kunnen opdoen en ben jij klaar voor jou reis, geniet ervan!

Gerelateerde blogs

[iheu_ultimate_oxi id="59"]

BUCKETLIST BESTEMMINGEN

[iheu_ultimate_oxi id="67"]

NETFLIX SERIES & FILMS

[iheu_ultimate_oxi id="18"]

HANDIGE REIS APPS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *