Travelaway

Roermond ligt in Midden Limburg aan de maasplassen. Relaxen op of aan het water, een terrasje pikken of shoppen. 10x Tips voor Roermond. 

Roermond ligt in Midden Limburg aan de maasplassen. Relaxen op of aan het water, een terrasje pikken of shoppen. 10x Tips voor Roermond. 

Roermond

We zijn vaak zo druk bezig met de hele wereld over reizen dat we de mooie plekjes in Nederland vergeten. Al helemaal de plekjes die voor jou zo gewoon zijn geworden. Daarom neem ik je vandaag mee naar mijn geboortestad Roermond. De stad waar ik geboren ben en waar ik veel tijd heb doorgebracht en nog steeds doorbreng. Je vind de stad in de provincie Limburg vlak bij de Duitse & Belgische grens. Roermond heeft zijn naam te danken aan de ligging direct aan de roer. Met zo’n 60.000 inwoners is het geen grote stad maar wel een leuke stad om een weekendje (of langer) te verblijven. Ik vertel je de leukste tips voor Roermond!

10x Tips voor een bezoek aan Roermond

1. Designer Outlet Center

Het Designer Outlet Centrum in Roermond is het grootste Outlet Centre in Europa! Hou jij van shoppen én van merkkleding dan kun je dit absoluut niet overslaan. Hier vindt je zo’n 200 internationale modemerken en dit outlet center trekt jaarlijks zo’n 8 miljoen bezoekers. Het DOC is dagelijks geopend met uitzondering van eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Als je de gelegenheid hebt zou ik je aanraden om hier niet in het weekend, vakantieperiode of Duitse/Belgische feestdagen naar toe te gaan want dan wordt je hier overspoeld door toeristen.

roermond

2. Maasplassen / Area X

Wat veel mensen niet weten is dat Roermond thuis biedt aan het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Aan de Maasplassen is dan ook ontzettend veel te beleven. Je kunt hier wakeboarden bij Beaver Creek, relaxen op het terras aan het water bij Strandbar Bruis, Clevers ijs of Koers Zuid. Of je kunt lekker een dagje bakken bij Palm Beach. Wil jij liever het water op? Huur dan een bootje, kano of sup bij de Roerganger.  (TIP: reserveer op tijd zeker als het mooi weer is!) Is dit nog niet uitdagend genoeg voor je? Dan kun je hier ook duiken of je padi behalen bij Limburg Diving in Roermond

roermond

3. Oude centrum van Roermond

Veel toeristen die naar Roermond komen gaan naar het Outlet Centrum en that’s it. Ontzettend jammer als je het mij vraagt. Ook het oude centrum heeft genoeg te bieden. Breng een bezoekje aan het Munsterplein en pik een terrasje. Wil je ’s avonds op stap dan liggen er genoeg leuke cafétjes op het Stationsplein of aan de Roerkade. Wil je iets meer cultuur? Breng dan een bezoekje aan de Munsterkerk of het Cuypershuis.

4. De ECI

Het ECI cultuurcentrum bied de ruimte aan creativiteit. Dit is het oudste industriële gebouw van de stad. Hier vinden vele tentoonstellingen plaats, zijn er theater of filmvoorstellingen en er worden vele cursussen aangeboden. Zeker de moeite waard om even een bezoekje te brengen aan de website om te kijken of er iets leuks te beleven is tijdens je verblijf in Roermond! Ook liggen hier 2 van mijn favoriete restaurants in Roermond Mr. Sammi & Restaurant One!

5. Roer'mond

Oké het is een beetje toeristisch maar goed, je hangt momenteel ook de toerist uit in eigen land dus dit kan best! Op het stationsplein vind je een leuk beeld van RoerMOND. Maak even een korte stop om hier een leuke foto te maken. Ook vind je door de hele stad kleine ‘mondjes’ van WeAreRoermond waar je een QR code kunt scannen en je meer informatie krijgt over de betreffende plek.

roermond

6. Evenementen stad Roermond

Roermond is de laatste jaren ontzettend gegroeid in het aantal evenementen. De meeste van jullie zullen vast wel al eens gehoord hebben van Solar dat ieder jaar het eerste weekend van Augustus plaats vindt aan de maasplassen. Verder zou Roermond dit jaar gaststad zijn voor The Passion en zou de opening van het carnavalsseizoen de 11 van de 11e dit jaar voor het eerst in Roermond plaatsvinden. Helaas heeft corona voor deze evenementen roet in het eten gegooid maar hopelijk kan dit volgend jaar dubbel ingehaald worden! Daarnaast worden er jaarlijks nog vele evenementen georganiseerd zoals het bevrijdingsfestival op 5 mei, de City Swim, Roermond City Run of de Roermond City Triatlon.

7. De Roerkade

Ben je op zoek naar een leuk plekje voor een terrasje? Dan ben je op de Roerkade aan het goede adres. Deze eenrichtingsweg ligt direct aan de roer en is gevuld met vele terrasjes, cafétjes, restaurants en hotels. Plof neer op een van de terrasjes en doe je te goed aan mensen kijken want druk is het hier zeker op een mooie dag!   

8. Monumenten route

De monumentenroute is een wandeling van 3,2km door het centrum van de stad. Tijdens de wandeling loop je langs historische panden in de stad en leer je meer kennen over de culturele geschiedenis van Roermond. Je vindt in Roermond namelijk prachtige herenhuizen, kerken en de kathedraal.

9. Nationaal park de Meinweg

Wil jij even weg uit de stad en genieten van een heerlijke wandeling in de natuur? Dat kan bij Nationaal park de Meinweg. Je kunt hier wandelen maar je kunt hier ook met je mountainbike op pad. Parkeer je auto bij het bezoekerscentrum De Boshut. Vanuit hier start je je wandeling of rij je nog een stukje verder het bos in. Eindig je wandeling met een lekker drankje & een borreltje!

10. Theater Roermond

In het centrum van de stad vind je Theater Hotel de Oranjerie.  Hier vinden regelmatig voorstellingen plaats zoals lezingen, cabaret voorstellingen of musicals. Het theater heeft 800 zitplaatsen en voor of na de voorstelling kun je genieten van een drankje of een maaltijd in de foyers. Een leuke avond uit! Natuurlijk kun je na de voorstelling in dit hotel overnachten maar hieronder in het artikel vertel ik je ook over de leukste plekjes om te verblijven in de stad!

Inhoud

Accommodaties

Booking.com

Huurauto's

Sunnycars

Tours

Getyourguide

Regel hier je reis

Wanneer jij een aankoop doet via een van de bijgevoegde links, ontvangt travelaway hier een klein percentage over. Dit kost jou natuurlijk niks extra’s, maar helpt mij wel nieuwe tips te kunnen blijven schrijven!