Travelaway

Backpacken op de Malediven doe je vanaf een lokaal eiland. Een dagtrip naar een Resort op de Malediven, wel of niet doen?
Backpacken op de Malediven doe je vanaf een lokaal eiland. Een dagtrip naar een Resort op de Malediven, wel of niet doen?

Resorts

Grote kans dat je tijdens je verblijf op de Malediven voor een lokaal eiland gekozen hebt. De welbekende resort eilanden zijn helaas niet voor ieders budget. Toch lonkt het luxe leven op de resorteilanden ook voor de ‘simpele’ backpacker. Wie wil dat nou niet? Genieten van een parelwit strand en alle luxe faciliteiten dat een resort op de Malediven te bieden heeft. Je kunt er daarom voor kiezen om een dagtrip te maken naar een van de vele resort eilanden op de Malediven. Zo brachten wij een bezoekje aan Huduran Fushi waar je het resort Adaaran kunt vinden. Overigens niet het mooiste resort dat er te vinden is op de Malediven denk ik zo. In dit artikel vertel ik je wat het kost, wat je allemaal kunt verwachten tijdens zo’n tripje, en of ik het aan zou raden ja of nee.

watervilla's op een resort Malediven

Wat kost een dagtrip naar een resort op de Maldiven?

Hoewel een stuk goedkoper dan een overnachting op een resort eiland op de Malediven, is een dagtrip nog steeds behoorlijk prijzig. Je kunt rekenen op een bedrag tussen de 100 en 125 US dollar per persoon! Dit bedrag is in de meeste gevallen exclusief transport. De boot naar het resort eiland toe, en terug naar het lokale eiland waar je verblijft moet je nog eens apart betalen. De prijs hiervoor ligt rond de 130 US dollar. Deze prijs is wel per boot. Probeer dus zoveel mogelijk mensen bij elkaar te krijgen om de kosten zo laag mogelijk te houden. Al met al ben je met 2 personen al snel zo’n 300 US dollar kwijt voor een dagje naar een resorteiland.

Wat is inclusief bij een dagtrip?

Tijdens je dagtrip naar een resorteiland mag je gebruik maken van verschillende faciliteiten op het eiland. Tijdens ons tripje naar een resorteiland mochten we van de volgende faciliteiten gebruik maken:

  • We mochten de hele dag gebruik maken van het zwembad inclusief het gebruik van badhanddoeken.
  • We mochten gebruik maken van de morning & afternoon tea. Waarbij je dus eigenlijk gewoon een kopje koffie of thee kunt krijgen met een klein hapje erbij. Stel je overigens niet te veel voor van de hapjes.
  • Je mag de hele dag onbeperkt drinken bestellen bij de bar. Dit is ook inclusief alcohol. Het kan wel zijn dat sommige drankjes niet in het arrangement zitten.
  • We mochten tijdens de lunch aanschuiven bij het uitgebreide buffet.

Wat is exclusief bij een dagtrip?

  • Hoewel je vaak al in de ochtend arriveert en pas in de avonduren vertrekt, is ontbijt en diner niet inbegrepen.
  • Het gedeelte waar de watervilla’s staan is in de meeste gevallen strikt verboden. Doordat de gasten zulke hoge prijzen betalen voor de villa’s willen de meeste resorts de privacy van de gasten waarborgen.
  • Transport is niet inbegrepen 
zandpaadje met palmbomen op een resort Malediven

Conclusie; wel of niet naar een resort op de Malediven?

Hoewel het een leuk uitje was, zo’n resort op de Malediven vonden wij het de hoge kosten niet waard. Ja het is leuk om zo’n mooi resort gezien te hebben. Maar de hoge kosten waren wat ons betreft niet in verhouding met wat je krijgt. Ondanks dat je vrijwel de hele dag op het eiland verblijft moet je namelijk alsnog bij terugkomst dineren. Daarnaast mag je op sommige gedeeltes niet komen, en betaal je dus eigenlijk simpelweg zo’n 300 US dollar om aan een zwembad of strand te liggen en te mogen lunchen. Mooie stranden zijn er op lokale eilanden zoals Thulusdhoo ook te vinden, en een lekkere lunch scoor je ergens anders voor een tientje. Wij zouden zo’n tripje naar een resorteiland daarom niet snel nog een keer doen. 

Je kunt er dan misschien beter voor kiezen om nog 100 of 200 dollar extra uit te geven voor een overnachting op een van de resort eilanden. Slaap je misschien niet in de luxe waterbungalows, maar kun je wel een nacht in een fijne beach bungalow slapen waarbij ontbijt en diner wel inclusief is.

Inhoud

Accommodaties

Booking.com

Huurauto's

Sunnycars

Tours

Getyourguide

Regel hier je reis

Wanneer jij een aankoop doet via een van de bijgevoegde links, ontvangt travelaway hier een klein percentage over. Dit kost jou natuurlijk niks extra’s, maar helpt mij wel nieuwe tips te kunnen blijven schrijven!