Travelaway

Je kunt natuurlijk alle kanten op met je mooie foto’s maar het áller leukste vind ik nog altijd een fotoboek maken. 

Je kunt natuurlijk alle kanten op met je mooie foto’s maar het áller leukste vind ik nog altijd een fotoboek maken. 

Fotoalbum.nl

A picture is a return ticket to a moment otherwise gone. Het is een van mijn favoriete quotes en zó waar als je het mij vraagt. Hoewel genieten in het moment ook belangrijk is, neem ik ook altijd rustig de tijd om mooie foto’s te maken. Wanneer je weer terug bent in je oude vertrouwde routine van werken, afspraken en alles wat verder je tijd opslokt, is het altijd fijn om de mooie momenten nog eens opnieuw te kunnen beleven & oude reisherinneringen op te halen. Je kunt natuurlijk alle kanten op met je mooie foto’s maar het áller leukste vind ik nog altijd een fotoboek maken. Heerlijk bladeren in je zelf gemaakte fotoboek en even helemaal terug in het moment.

Fotoalbum.nl

Fotoalbum.nl is dé aanbieder in Nederland & België als het gaat om het maken van een fotoalbum. Met de online software kun je heel gemakkelijk zelf een fotoboek maken. Je kunt hierin alle kanten op. De klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar bij vragen en het maken en bestellen is peanuts! Ik neem je mee in het proces:

Reisherinneringen

Het programma / de software

Je bent op reis geweest, hebt de mooiste foto’s gemaakt & nu is het tijd voor de napret. Een fotoalbum maken! Je kunt hierin kiezen tussen verschillende formaten, hardcover of softcover, vlakliggend of met een ringband. Alles is mogelijk. Wanneer je de keuze hebt gemaakt kun je meteen van start in het online programma. Het programma is erg gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te hanteren. Je kunt het programma ook op elk gewenst apparaat gebruiken, een laptop, tablet of mobiele telefoon. Het kan allemaal.

Het programma stap voor stap :

  • Maak allereerst een profiel aan zodat je je project kunt opslaan & eventueel op een ander moment verder kunt werken.
  • Upload de foto’s die je wil gaan gebruiken voor je fotoboek.
  • Kies een pagina indeling, je kunt nu de foto’s in de vakken ‘slepen’.
  • Vervolgens kun je kiezen hoe je de pagina verder op wil maken. Zo kun je bijvoorbeeld teksten, een achtergrond of decoraties toevoegen.
  • Onderin het scherm kun je de pagina’s zien die je tot nu toe gemaakt hebt, wil je de volgorde veranderen? Dan kun je de pagina’s slepen, super simpel dus!
  • Wanneer je tevreden bent met het album, klik je op de knop bestellen en vul je je gegevens in. Easy as that!
Reisherinneringen

Wist je dat?

  • Het programma het project tussendoor automatisch opslaat? Super handig! Dan gaat er niks verloren mocht je pc onverwacht vastlopen.
  • Het programma automatisch de kwaliteit van de foto’s beoordeeld? Wanneer een foto een mindere kwaliteit heeft kun je dit meteen zien & eventueel aanpassen.

Bestellen

Tevreden met het fotoalbum? Dan is het tijd om te gaan bestellen. Wanneer je op de knop bestellen klikt gaat het programma nogmaals na of alle foto’s van goede kwaliteit zijn. Vervolgens krijg je een overzicht te zien van welke foto’s eventueel niet van goede kwaliteit zijn zodat je dit vóór het bestellen nog kunt aanpassen. Om dit te testen heb ik 1 foto laten staan waarbij het programma aangaf dat de kwaliteit niet zo goed was. De foto is inderdaad wat wazig dus het programma kan dit wel degelijk goed beoordelen. Zeker iets om naar te ‘luisteren’ dus!

Vervolgens ga je het product bestellen. De betaling gaat gemakkelijk en snel met ideal. Achteraf betalen is enkel mogelijk bij een bestelling van €350,- of meer. Na de bestelling wordt het productieproces meteen gestart. Het fotoboek worden na 2 of 3 werkdagen verstuurd. (let op, dit is wel gebaseerd op bestellingen die voor 11:00u besteld worden). Bestel je later? Tel er dan een extra dag bij op. Nadat je je bestelling geplaatst hebt ontvang je automatisch een bevestiging van de bestelling. Nadat het product de productiehal verlaten heeft ontvang je een e-mail met de track & trace code zodat je je product kunt volgen.  

Mijn ervaring

Mijn persoonlijke ervaring met het maken van een fotoalbum bij fotoalbum.nl is goed. Het programma is erg gemakkelijk en eigenlijk wijst alles zich vanzelf. Nadat het fotoboek verzonden wordt, werd het binnen de aangegeven tijd geleverd en de kwaliteit van het boek is goed. In de toekomst zou ik weer kiezen voor fotoalbum.nl voor het maken van mijn fotoboek!

Kijk ook even verder op de website, naast fotoalbums kun je er ook nog andere foto gerelateerde producten laten maken!

*Dit artikel is tot stand gekomen na een samenwerking met fotoalbum.nl 

Inhoud

Accommodaties

Booking.com

Huurauto's

Sunnycars

Tours

Getyourguide

Regel hier je reis

Wanneer jij een aankoop doet via een van de bijgevoegde links, ontvangt travelaway hier een klein percentage over. Dit kost jou natuurlijk niks extra’s, maar helpt mij wel nieuwe tips te kunnen blijven schrijven! 

lees hier meer

Reisblogs

REISTIPS

REISTIPS

REISTIPS