Travelaway

Naast je paspoort, telefoon en geld vertel ik je graag welke reisitems je volgens mij niet mag missen tijdens het reizen. 

Naast je paspoort, telefoon en geld vertel ik je graag welke reisitems je volgens mij niet mag missen tijdens het reizen. 

Onmisbare reisitems

Je kent ‘t wel, stiekem neem je altijd veel te veel mee op reis. Bij het inpakken van je backpack kom je er dan achter dat het nooit allemaal gaat passen. Kleren hoef je niet te veel mee te nemen aangezien je op bijna elke plek gewoon kunt wassen en anders is het nog altijd lang leven de handwas. Naast je paspoort, telefoon en geld vertel ik je graag welke items je volgens mij niet mag missen tijdens het reizen!

PACKING CUBES

Wil jij je backpack een beetje georganiseerd houden dan zijn packing cubes een uitkomst. Misschien denk je dat heb ik helemaal niet nodig, maar geloof me zodra je ze een keer gebruikt hebt kun je niet meer zonder! Het is niet alleen handig om je backpack georganiseerd te houden maar je kleren kreuken ook minder snel en je kunt sneller vinden wat je nodig hebt.

POWERBANK

Super handig voor de lange reisdagen of als je even op een prachtige uithoek van de wereld zit waar geen elektriciteit is. Met een goede powerbank kun je je telefoon meerdere keren opladen en zo kun je best een aantal dagen zonder stroom.

reis items

CIJFERSLOT

Eigenlijk heb je dit in vrijwel elk hostel nodig. Er zijn kluisjes waar je je spullen veilig in kan bewaren maar een eigen slot moet je wel meenemen.

reis items

CAMERA

A picture is a return ticket to a moment other wise gone. Deze uitspraak is zó waar! Een goede camera (Dit is de camera die wij gebruiken tijdens onze reizen) is dan ook onmisbaar tijdens je reizen. Leg de mooiste plekjes vast en geniet nog eens na van je reis als je alweer lang en breed op kantoor zit.

OORDOPJES

Onmisbaar! Wanneer je kiest voor een dorm zal je ongetwijfeld kamergenootjes hebben die laat terugkomen of vroeg opstaan of nog erger een kamergenootje die de hele nacht ligt te snurken, erg vervelend, maar wel de realiteit. Maar het kan natuurlijk ook dat je hostel of hotel gewoon aan een hele drukke straat ligt. Om toch fris aan de dag te kunnen beginnen zijn oordopjes zeker een must.

SARONG / HAMMAMDOEK

Een Sarong of hamamdoek is echt onmisbaar tijdens het reizen. Ga je een dagje relaxen aan het strand of het zwembad dan kun je hier heerlijk op liggen of deze even snel omslaan als je niet in je bikini rond wil lopen. Maar ook als je ergens de zonsondergang gaat bekijken kun je hier lekker op zitten of in geval van nood kun je ze zelfs als handdoek gebruiken. Ze zijn ontzettend licht van gewicht en je kunt ze tot een klein pakketje opvouwen. Ontzettend handig dus.

reis items

E-READER / TABLET

Als er ergens de tijd is om weer eens een heerlijk boek te lezen dan is het wel tijdens het reizen. Er is eigenlijk niets fijners dan een ouderwets boek in je handen maar tijdens het reizen is het helaas niet mogelijk om stapels boeken mee te slepen. Een e-reader is dan een uitkomst. Hier kun je 1000e boeken op bewaren en ze zijn klein en compact. Mocht je geen e-reader hebben kun je ook altijd je tablet hiervoor gebruiken.

reis items

HERVULBARE DRINKFLES

Een drinkfles is sowieso onmisbaar tijdens het reizen en aangezien we al genoeg CO2 uitstoten met onze vliegreizen is het wel zo goed om ook na te denken over hoe je iets goed kan doen voor het milieu. Een hervulbare drinkfles scheelt enorm in plastic en in geld. Ook houden goede flessen je drinken de hele dag koud of warm en kun je in veel hostels je fles gratis bijvullen.

reis items

SPELLETJES

Tijdens een regenachtige dag of heerlijk met een drankje met je nieuwe reisgenootjes. Een spel is altijd leuk al is het maar een set kaarten.

FLIGHT BAG

Een backpack kun je niet echt afsluiten en je tas raakt snel beschadigd tijdens het in en uit laden in het vliegtuig of de bus. Een flightbag is hiervoor de ideale uitkomst. Je kunt je backpack in zijn geheel in de flightbag stoppen en de flightbag afsluiten. Zo is je tas beschermd tegen beschadigen maar kan er ook niet zomaar iets ingestopt worden.

reis items

WERELDSTEKKER

Om al je elektrische apparaten op te laden heb je natuurlijk een wereldstekker nodig! Een wereldstekker is ideaal aangezien je deze overal ter wereld kunt gebruiken en je niet voor elk land apart een andere stekker hoeft te kopen.

reis items

DEET

In Nederland gebruiken we dit eigenlijk nooit maar tijdens het reizen is dit een item dat je dagelijks zal gebruiken. De muggen zijn in Azië of Zuid/Midden Amerika nu eenmaal iets meer aanwezig en ook kunnen ze ziektes overdragen die wij in Nederland (gelukkig) niet hebben. Het is daarom belangrijk om je in te smeren met DEET vooral ’s morgens en ’s avonds na zonsondergang.

Inhoud

Accommodaties

Booking.com

Huurauto's

Sunnycars

Tours

Getyourguide

Regel hier je reis

Wanneer jij een aankoop doet via een van de bijgevoegde links, ontvangt travelaway hier een klein percentage over. Dit kost jou natuurlijk niks extra’s, maar helpt mij wel nieuwe tips te kunnen blijven schrijven!