Tijdens het reizen is je vaste gadget natuurlijk je telefoon! Laten we hier goed gebruik van maken met deze ontzettende handige reisapps.
Tijdens het reizen is je vaste gadget natuurlijk je telefoon! Laten we hier goed gebruik van maken met deze ontzettende handige reisapps.
Tijdens het reizen is een van je vaste gadgets natuurlijk je telefoon! Laten we hier dan ook goed gebruik van maken met deze ontzettend handige reis apps die je niet mag missen tijdens het reizen.
Tijdens het reizen kun je natuurlijk op allerlei verschillende manieren van plek A naar plek B reizen. De volgende reis apps zijn ontzettend handig om je op weg te helpen hiermee.
Op zoek naar die supermarkt om de hoek? Of dat leuke eettentje dat je online hebt gevonden dat op maar een paar minuten lopen ligt van je hostel? Gebruik dan de app maps.me of google maps. Deze app laat je zien hoe je het gemakkelijkste naar je bestemming kunt wandelen zonder te verdwalen. Ook handig bij maps.me is om van een gebied of stad de kaart te downloaden, je hebt dan geen internet nodig om de route te kunnen zoeken.
Wil jij weten op welke manieren je van A naar B kunt reizen en wat de kosten hiervan zijn? Dan is Rome2Rio de uitkomst. De app verteld je hoe je van plek naar plek reist en laat je verschillende mogelijkheden zien; bus, ferry, taxi, vliegtuig noem maar ook. Ook laat de app zien wat de kosten ongeveer zijn en kun je vanuit de app doorklikken naar de website om eventueel het getoonde bus ticket o.i.d. te boeken.
De website van Busbudhttps://www.busbud.com/nl hebben wij veel gebruikt in Zuid-Amerika. Je kunt hier alle bus tickets vinden en boeken. Denk er wel even aan dat je het ticket uitprint deze heb je nodig om in te mogen stappen in de bus.
Voor de kortere afstanden is een taxi natuurlijk de gemakkelijkste optie. Echter kunnen de taxi prijzen soms aardig oplopen. Uber is een stuk goedkoper! Via de app stel je in waar je naar toe wil, en je besteld zo een ‘taxi’. Je kan de auto volgen en je kunt zien over hoeveel minuten deze bij je is. Betalen kan via de app middels je credit card of je kan contant betalen in de uber. Grab is eigenlijk hetzelfde principe maar deze app wordt veel gebruikt in Azië. Let er wel even op dat uber niet overal legaal is!
Ben jij met de camper op pad in Nieuw Zeeland of Australië en zoek je een accommodatie, supermarkt, tankstation, wifi punt of iets anders? Download dan Campermate. Met deze app kun je alles vinden waar je naar op zoek bent. Gratis campings, budget campings of luxere campings worden aangeduid in verschillende kleuren. Is je tank bijna leeg en zie je in de verte nog geen tankstation verschijnen? Ook dan kun je de app raadplegen. Op zoek naar een plek om te douchen? Vind je ook in de app! Alles wat jij nodig hebt tijdens je camperreis kun je middels deze app vinden, super handig toch.
Persoonlijk vind ik het altijd ontzettend leuk om een leuke accommodatie te zoeken tijdens het reizen. Dit is een plek waar je tot rust kan komen of weer veel nieuwe mensen kunt leren kennen. De volgende reis apps helpen jou om hét leukste plekje van de stad te vinden.
Op zoek naar het gezelligste hostel in de stad? Dan ben je bij hostelword aan het goede adres. Of je nu op zoek bent naar een partyhostel, een hostel om even tot rust te komen of een gezellig hostel waar je veel nieuwe contacten kunt maken hostelworld heeft voor ieder wat wils. Je kunt kiezen tussen privé kamers of dorms en de app bied allerlei opties voor een wat kleiner budget.
Wil je liever een meer lokale ervaring? Kies dan voor Airbnb. Airbnb biedt verschillende opties voor overnachtingen. Je kunt kiezen tussen de volgende opties: gehele woning, privékamer, hotelkamer of een gedeelde kamer. Het gaat hier vaak om woningen van mensen zelf die deze verhuren of een kamer bij een lokale inwoner die ze verhuren voor wat extra inkomen. Zodra je je accommodatie geboekt hebt neem je contact op met de verhuurder om af te spreken waar en hoe laat je de sleutel tot je accommodatie kunt ophalen. Wil jij zeker weten dat je goed terecht komt? Kies dan voor een superhost. Deze worden extra gecontroleerd waardoor je er van uit kunt gaan dat het een betrouwbare accommodatie/host is.
Booking.com wordt voornamelijk gebruikt voor het boeken van hotels. Maar ook hostels of appartementen kun je via deze app reserveren. Maak je vaker boekingen? Doe dit dan altijd middels hetzelfde account zo wordt je genius boeker en krijg je bij vele accommodaties korting.
Tijdens het reizen is het belangrijk om de situatie in het land waar je bent in de gaten te houden en te weten wat je wel en niet mee mag nemen tijdens het reizen. zeker in de huidige situatie is het belangrijk dat je up to date bent. Daarvoor zijn de volgende apps erg handig.
Mag een laptop nou in de ruimbagage mee of moet deze toch in de handbagage? Weet jij soms even niet meer hoe het precies zit, dan kun je de douane reizen app raadplegen. Deze app verteld je alles over wat je wel en niet mee mag nemen in je bagage. Ook over het invoeren van bijv. alcohol, tabak of contant geld kun je hier per land de juiste informatie terugvinden.
De reisapp buitenlandse zaken is in de huidige situatie absoluut een must. Deze app laat up to date informatie zien over het reisadvies van een land en waar je rekening mee dient te houden. Ook kun je je middels deze app registeren bij de ambassade. Dit is altijd verstandig om te doen als je in het buiteland bent. Je ontvangt zo altijd updates over de situatie in een land en mocht de situatie veranderen wordt je hierover meteen op de hoogte gesteld.
Zeg nou eerlijk, de meeste reizigers vinden het ontzettend leuk om bij te houden in welke landen ze allemaal al geweest zijn. De been app is een ontzettend leuke app die laat zien in hoeveel landen je al geweest bent, in welke werelddelen en hoeveel % van de wereld jij al gezien hebt.
Middels deze apps kun je al je reserveringen georganiseerd bewaren. Al je vluchten, hotelboekingen e.d. kun je uploaden in deze app. Via de app kun je vervolgens ook online inchecken voor je vluchten en als er vertragingen zijn krijg je hierover meteen een pushbericht. Ontzettend handig om alles op een plek te kunnen bewaren. Via de following functie kun je ook je reisgegevens delen. Altijd handig voor een reisgenoot of het thuisfront om te weten waar je uithangt.
Je kent het wel, zit je aan de andere kant van de wereld in een restaurantje met uitzicht op zee, geen menu in het Engels. Heerlijk natuurlijk al die internationale sferen om je heen maar het is natuurlijk ook wel fijn om te weten wat je besteld. Google translate vertaald hele menu’s voor je of losse woorden/zinnen. Ook handig als je iemand de weg wil vragen of om kleine gesprekjes te kunnen voeren.
In Europa hebben veel landen de euro maar zodra je wat verder reist krijg je te maken met veel verschillende munteenheden. Het is dan wel zo handig om een beetje te weten wat het geld waard is zodat je weet wat je uitgeeft. De app Currency XE helpt je hierbij!
Wanneer jij een aankoop doet via een van de bijgevoegde links, ontvangt travelaway hier een klein percentage over. Dit kost jou natuurlijk niks extra’s, maar helpt mij wel nieuwe tips te kunnen blijven schrijven!
lees hier meer