Travelaway

Palomino is een heerlijk kustplaatsje waar je kunt genieten van zon, zee & strand. Wat er daarnaast te beleven valt lees je in dit artikel!

Palomino is een heerlijk kustplaatsje waar je kunt genieten van zon, zee & strand. Wat er daarnaast te beleven valt lees je in dit artikel!

Palomino

Aan de Caribische kust vind je de heerlijke plaats Palomino. Het is de perfecte plek om een aantal dagen heerlijk te relaxen & te genieten van het goede leven. Je vindt hier een heerlijk zandstrand met rijen palmbomen en veel surfers, het plaatsje heeft dan ook een hele relaxte vibe. Wanneer je al wat langer op reis bent is het ook een heerlijke plek om even wat rust te pakken, lang reizen kan namelijk best wel vermoeiend zijn!

 

Palomino bestaat eigenlijk uit een hoofdstraat waar je vele restaurantjes, hotels, winkeltjes & souvenirkraampjes vindt. Je kunt hier heerlijk shoppen en genieten van een hapje een drankje. Ga ook eens buiten de hoofdstraat kijken! Daar vind je ook nog een aantal leuke restaurants & hotels en geniet je meer van de rust. Ik vertel je graag wat je allemaal kunt doen in Palomino.

Hoe kom je in Palomino?

Palomino ligt op zo’n 90km afstand van de grotere stad Santa Marta. Vanuit hier kun je de bus nemen naar Palomino, dit duurt zo’n 2u en kost een paar euro. Zelf kwamen wij vanuit Minca. We hebben toen eerst de bus gepakt van Minca naar Santa Marta en daar zijn we overgestapt op de bus naar Palomino. Totale reistijd zo’n 3u. totale kosten zo’n €10,- p.p. Kom je vanuit een ander deel van Colombia? Dan kun je vliegen op Santa Marta en vanuit daar de bus nemen.

4x Wat te doen in Palomino

1. Tuben op de Palomino River

Een van de weinige activiteiten die je kunt doen in Palomino is tuben. Een super leuke maar wederom relaxte activiteit. Je kunt deze activiteit eigenlijk overal wel boeken, op straat bij meerdere bureautjes of vraag ernaar in je hostel. Voor zo’n €10,- kun je een tour boeken, wordt je richting de bergen gebracht en krijg je een tube. Vervolgens kun je zo’n 3u dobberen op de rivier. De tocht eindigt op het strand van Palomino vanwaar je weer terug kunt keren naar je hostel. Als je de drukte een beetje wil vermijden is het het beste om deze tour vroeg in de ochtend te plannen. Vergeet niet om je goed in te smeren want je verbrand levend op zo’n band op het water! Verder zou ik zeggen enjoy the ride en let goed op of je nog wat wildlife kunt spotten!

2. Strand van Palomino

Het strand van Palomino prachtig. Een heerlijk wit zandstrand met wuivende palmbomen en een aantal strandtenten voor een lekkere borrel. Strijk hier neer voor een middagje relaxen en blijf ook even hangen voor de zonsondergang, deze is echt prachtig hier! Ook leuk, sta een ochtend vroeg op en ga naar het strand voor de zonsopkomst. Trust me it’s worth it!

Wat te doen in Palomino

3. Surfen

Kun jij niet zo lang stil liggen op het strand en vind je het wel tijd worden voor actie? Huur dan een surfplank! Je kunt alleen een surfplank lenen en zelf het water in gaan maar je kunt ook lessen nemen. De golven zijn hier best wel hoog dus het is best pittig! Doordat de golven zo hoog zijn is het strand ook iets minder geschikt om relaxed te kunnen zwemmen maar surfen daar in tegen is echt top. Op het strand vind je meerdere locaties waar je een surfplank kunt huren.

4. Eten, drinken en slapen

Een belangrijk onderdeel van je verblijf in Palomino! Eten, drinken & slapen! Ik deel hier de lekkerste restaurants om eten en de beste plekjes om te slapen. Genieten van de luxe in Palomino.

TIP : in Palomino vind je zoals in wel meerdere kleine plaatsjes in Colombia geen pinautomaat. Iets om zeker even rekening mee te houden als je hier naartoe gaat. Zorg er dus voor dat je genoeg cash geld bij je hebt! In hostels kun je vaak ook wel met een credit card betalen.  

Inhoud

Accommodaties

Booking.com

Huurauto's

Sunnycars

Tours

Getyourguide

Regel hier je reis

Wanneer jij een aankoop doet via een van de bijgevoegde links, ontvangt travelaway hier een klein percentage over. Dit kost jou natuurlijk niks extra’s, maar helpt mij wel nieuwe tips te kunnen blijven schrijven!