Travelaway

Heb jij zin in een tripje met de motor? In deze blog neem ik je mee naar de 5 van de mooiste motorroutes die je kunt vinden in Europa.
Heb jij zin in een tripje met de motor? In deze blog neem ik je mee naar de 5 van de mooiste motorroutes die je kunt vinden in Europa.

Motorroutes

Heb jij zin in een tripje met de motor? Dan zijn er natuurlijk genoeg prachtige routes te vinden in Europa. Met de motor wil je de mooiste routes uitzoeken buíten de snelwegen. Haarspeldbochten, prachtige uitzichten, en zo min mogelijk ander verkeer. Daar ben je naar op zoek wanneer je een route gaat uitstippelen om met de motor te touren! In deze blog neem ik je mee naar de 5 mooiste routes die je kunt vinden in Europa. Trek je motoroutfit uit de kast, zet je helm op en trek je motorschoenen aan. Klaar voor vertrek!  

TIP: ben je nog opzoek naar goede motoruitrusting zoals helmen, kleding of motorschoenen? Neem dan eens een kijkje op de website van Voordeelhelmen voor de beste motor gear. 

Motorroute

5x De mooiste routes in Europa om met de motor te rijden

1. Amalfi Kust - Italië

We trappen af met een wereldbekende route! Zowel onder de automobilisten als de motorrijders onder ons, is de Amalfi kust populair. Het staat bekend als een van de bekendste én mooiste kustroutes van Europa. Tijdens het rijden van deze route kun je genieten van prachtige uitzichten, verschillende stranden, bergen en véél bochten. De route heeft zelfs een plaatsje bemachtigd op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een echte aanrader dus! De route kun je starten ten zuiden van Napels. Maak tussendoor ook eens een stop in een van de vele idyllische dorpjes die je tegen komt. 

2. De Eifel - Duitsland

De volgende bestemming is iets dichter bij huis te vinden. De Eiffel in Duitsland is een geliefd motorgebied. Dit komt onder andere door zijn ligging vlakbij Nederland. Je hoeft niet eerst een flink aantal kilometers te rijden, maar bent op een paar uurtjes in dit prachtige gebied. Er zijn veel verschillende motorroutes te vinden, de ene nog mooier dan de ander! Wat ook leuk is, is dat veel accommodaties in de Eifel speciaal gericht zijn op motorrijders. Hier kun je terecht voor een simpele overnachting voor een laag budget, waarna je weer verder kunt rijden in dit prachtige gebied. Er zijn een aantal prachtige routes te vinden in de Eifel, meer informatie over de routes, de afstanden & de accommodaties kun je in dit artikel terugvinden. 

3. Trollenroute - Noorwegen

In Noorwegen liggen natuurlijk ontzettend veel prachtige motorroutes. Het landschap is hier uitgestrekt en de natuur is indrukwekkend. Een route die we graag even uitlichten is de Trollenroute. Deze route is 20km lang en bestaat uit 11 prachtige haarspeldbochten, en onderweg kom je zelfs een aantal watervallen tegen. Neem dus zeker de tijd om af en toe te stoppen en te genieten van de prachtige omgeving. Aan het einde van de route kom je uit bij een geweldig uitkijkpunt. Bereid je goed voor wanneer je deze route gaat rijden want hoewel het een waanzinnig mooie route is, is het ook een vrij zware route. Zorg dus dat je de juiste motorkleding, schoenen en helm draagt! 

Motorroute Noorwegen

4. Douro Vallei - Portugal

Portugal, een prachtig land in het zuiden van Europa. Wil je dit land met de motor bezoeken zul je eerst een flink deel van Europa moeten doorkruisen, máár dan heb je ook wat! De Duoro Vallei is een prachtige route van 27km lang door een prachtige vallei. De vallei telt zo’n 96 bochten, dus echt hard rijden zit er niet in. Genieten van de omgeving zeker wel! Tijdens de route kom je vele wijngaarden en gezellige dorpjes tegen. Neem de tijd om de route te rijden en maak eens een stop in een dorpje of om te genieten van het prachtige landschap met uitzicht op de rivier. 

5. Transfagarasan - Roemenië

De laatste route in onze top 5 van mooiste motorroutes in Europa vind je in Roemenië. Misschien niet het eerste land waar je aan denkt wanneer je een route gaat uitstippelen. Plan je bezoekje naar Roemenië in de zomermaanden want dan is de Transfagarasan route geopend. Deze route is perfect om met de motor te rijden en is zo’n 90km lang. Ook hier vind je ontelbaar veel haarspeldbochten en het hoogste punt bevindt zich op maar liefst zo’n 2000m hoogte. Gegarandeerd een indrukwekkend uitzicht dus vanaf de top! De adviessnelheid op deze route is door de vele bochten en de hoogtes 40km per uur. Echt gassen kun je hier dus niet. Maar dat maakt de prachtige omgeving meer dan goed. Doordat deze route nog niet zo bekend is, kun je hier in alle rust genieten. Veel andere toeristen kom je hier niet tegen. Een groot pluspunt als je het mij vraagt. 

motorroute Roemenië

Na het delen van deze 5 routes ben ik benieuwd, welke route zou jij wel eens willen rijden met de motor? 

Inhoud

Accommodaties

Booking.com

Huurauto's

Sunnycars

Tours

Getyourguide

Regel hier je reis

Wanneer jij een aankoop doet via een van de bijgevoegde links, ontvangt travelaway hier een klein percentage over. Dit kost jou natuurlijk niks extra’s, maar helpt mij wel nieuwe tips te kunnen blijven schrijven!