Travelaway

Je kent het wel je bent aan het backpacken en helaas is het budget nou eenmaal niet oneindig. Ik vertel je graag wat leuke low budget tips.

Je kent het wel je bent aan het backpacken en helaas is het budget nou eenmaal niet oneindig. Ik vertel je graag wat leuke low budget tips.

Low budget tips

Je kent het wel je bent aan het backpacken en helaas is het  budget nou eenmaal niet oneindig. Daarom is het leuk om op zoek te gaan naar dingen die je kunt doen zonder alleen maar dure tourtjes boeken. Ik vertel je graag wat ik leuke budget vriendelijke activiteiten en low budget tips voor op reis!

Low budget tips

Op heel veel plekken waar je komt tijdens het reizen kun je de meest dure tours boeken en ze klinken allemaal even geweldig. Natuurlijk is dit vaak ook zo maar het loont zich zeker om niet alles via een tourbureau te boeken. Zoek eens online of je deze activiteit ook zelf kunt ondernemen, ga er op eigen houtje naar toe en koop je ticket ter plaatse. Bijvoorbeeld in Brazilië konden wij naar een voetbalwedstrijd in het maracaña stadion via een tourbureau, kosten 160 Real p.p. (zo’n €27) uiteindelijk hebben we zelf kaartjes gekocht bij het trainingsstadion, prijs voor dezelfde kaartjes 50 Real p.p. (zo’n €8,-). Oké je hebt het transport er niet bij zitten maar een uber kost een paar euro zeker als je deze kan delen met een aantal personen. Zo kun je ontzettend veel kosten besparen die je dan weer kunt gebruiken voor tours die je wel via een georganiseerd bureau moet boeken.

low budget

ZONS- ONDERGANG/OPKOMST

Op reis kom je vaak op de mooiste plekjes. Wat is er mooier om een mooi plekje uit te zoeken aan het strand of met uitzicht op een enorme stad en te genieten van de zon die je ziet wegzakken of opkomen. Heb je nog een klein budget over? Neem een lekker drankje & een hapje mee en genieten maar.

FREE TOURS

In heel veel landen in Zuid-Amerika maar ook in Australië en Nieuw-Zeeland bestaat het concept; Free Tours. Dit zijn veelal studenten of locals die jou graag mee op pad nemen en je wat meer willen vertellen over de stad. Je hebt ze in allerlei verschillende vormen in maten de free city tour, de free food tour (hiervoor betaal je enkel de kosten van de gerechtjes die je gaat proeven), de free graffiti tour en noem maar op! Je leert zo ontzettend veel van de omgeving en de kosten? Niks! Natuurlijk mag je een eigen bijdrage leveren aan het einde en wordt dit ook wel een klein beetje verwacht maar niks is verplicht..

low budget

HIKEN

Op bijna alle plekken in de wereld kun je dit doen, wandelen. Zoek online, ga naar een informatiepunt of vraag aan de receptie in je hostel of er ook wandelingen in de buurt zijn om te doen. Kost niks en vaak zie je de mooiste dingen onderweg.

KOKEN

Iedere avond uiteten gaat natuurlijk behoorlijk in de kosten zitten. Zoek een hostel uit met een mooie keuken en maak je eigen feestmaal. Ga naar de lokale markt of supermarkt en zoek de lekkerste lokale ingrediënten uit voor een heerlijke maaltijd!

low budget

RELAXEN

Af en toe is het toch ook gewoon heerlijk om even helemaal niks te doen? Pak je handdoekje en ga lekker liggen aan het strand of als je dit hebt het zwembad bij je accommodatie. Neem eindelijk eens de tijd om dat boek te lezen dat je al zolang wil lezen of speel een spelletje met je reisgenoot.

Inhoud

Accommodaties

Booking.com

Huurauto's

Sunnycars

Tours

Getyourguide

Regel hier je reis

Wanneer jij een aankoop doet via een van de bijgevoegde links, ontvangt travelaway hier een klein percentage over. Dit kost jou natuurlijk niks extra’s, maar helpt mij wel nieuwe tips te kunnen blijven schrijven!