Travelaway

Hoe jij jouw verloren items gemakkelijk terug kan vinden. 

Hoe jij jouw verloren items gemakkelijk terug kan vinden. 

QRing

Daar ga je, het vliegtuig in. Op naar een nieuw avontuur & een nieuwe reis. Hoe vervelend is het dan als je na een lange reis op je bestemming aankomt en je bagage er niet is. Vaak kan het enige tijd duren voordat je spullen gevonden worden & weer bij je terug zijn. Of denk eens aan andere belangrijke items die je gemakkelijk kan kwijtraken tijdens het reizen, je paspoort dat per ongeluk in het vliegtuig blijft liggen. Je GoPro die je door alle indrukken daar op dat ene muurtje laat liggen of je auto/huissleutel die je nodig hebt voor de terugkomst. Super vervelend natuurlijk. Daarom laat ik je graag kennis maken met Qring! 

QRing

Qring is een internationaal bedrijf dat mensen helpt om hun verloren items terug te vinden. Maar liefst 1 miljoen mensen zijn dagelijks op zoek naar hun verloren items. Dit kan van alles zijn van sleutels, tot koffers of andere belangrijke items. Wist je dat van die 1 miljoen per dag maar 7% van de verloren items terugkomt bij de rechtmatige eigenaar? Niet zo veel he?! En wist je dat maar liefst 84% van de vinders het item heel graag bij de rechtmatige eigenaar wil terugbrengen maar niet weet hoe?

Qring

Zelf heb ik dit ook een keer meegemaakt op reis. We vonden in Santorini een GoPro met heel veel waardevolle foto’s & filmpjes. Deze wilde we dan ook heel graag terugbrengen bij de rechtmatige eigenaar, maarja hoe? Na een uur gewacht te hebben op de plek waar we de GoPro gevonden hadden, was er nog niemand teruggekomen. Op de GoPro konden we ook geen informatie van de eigenaar vinden. Dan maar een oproepje via een Facebook groep, een long shot maarja de moeite waard. Ook daar is helaas niks uitgekomen. Uiteindelijk hebben we de GoPro afgegeven bij het politiebureau maar ik acht de kans erg klein dat deze nog bij de rechtmatige eigenaar terecht gekomen is. Super vervelend voor hun natuurlijk! Alle mooie foto’s en video’s die verloren zijn gegaan…

Om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen heeft Qring iets heel handigs bedacht: Tags met een QR code! Je kunt kiezen uit verschillende soorten tags. Zo heb je ideale hangers voor aan je bagage of aan je sleutels of kun je stickers verkrijgen die je bijvoorbeeld op je paspoort of andere belangrijke spullen kunt plakken. Deze tags kun je vervolgens registreren in de gratis app waarna een vinder gemakkelijk contact met je kan opnemen. De tags kun je gemakkelijk bestellen via de webshop van Qring.  

Hoe werkt het?

 • Nadat je jouw tags ontvangen hebt, download je de gratis app van Qring.
 • Vervolgens ga je de tags die je aangeschaft hebt registreren in de app. 
 • Je kunt de tags een naam geven zoals backpack of sleutels. 
 • Eventueel kun je ook nog een foto van het item maken & toevoegen.
 • Vervolgens ga je je tag of sticker koppelen aan het item. Dit doe je door de QR code te scannen.
 • Daarna kun je een telefoonnummer / contactpersoon toevoegen waarmee de vinder contact kan opnemen.
 • Nadat je alle tags geregistreerd hebt kun je ze aan de gewenste items vast maken. 
 • Wanneer je een item kwijtraakt, kan een vinder gemakkelijk met de camera van zijn telefoon de tag scannen. 
 • Vervolgens kan de vinder middels de gescande code telefonisch contact met jou opnemen. 

Een heel belangrijk detail: Het is helemaal anoniem! De oproep wordt omgeleid wat inhoud dat de vinder jouw telefoonnummer niet te zien krijgt wanneer hij/zij contact met je opneemt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat iemand jouw persoonlijke gegevens te zien krijgt. Ook werken de tags internationaal dus je kunt de tags over de hele wereld gebruiken, super handig toch!  

Wist je dat?

 • Je nadat je de app gedownload hebt ook gemakkelijk via de app extra tags kunt bestellen? Gemakkelijker wordt het niet!
 • Zodra iemand jou QR code scant je een melding krijgt in de app, zo weet je meteen of je verloren item gevonden is.
 • Het ook mogelijk is om een eigen QR code te maken via de app? Creëer je eigen code, print hem uit & plak hem op het gewenste item.

Bestellen

Nadat je de producten besteld hebt worden ze meteen verzonden. In bijna alle gevallen zal je de tags de volgende dag al in huis hebben. Verzending is gratis vanaf €10,-.

Mijn ervaring

Zelf ben ik heel enthousiast over de producten van Qring. Ik heb de tags aan mijn backpack hangen, aan mijn sleutelbos & een sticker op mijn paspoort. Ik vind het een prettig gevoel dat mocht ik deze belangrijke items kwijtraken er in ieder geval iets aanhangt waarmee mensen mij kunnen bereiken als ze de producten vinden. Vaak willen mensen de items graag terugbrengen maar weten ze niet hoe. Op deze manier kan Qring hopelijk veel vinders en eigenaren met elkaar verbinden. 

*Dit artikel is tot stand gekomen na een samenwerking met Qring.

Inhoud

Accommodaties

Booking.com

Huurauto's

Sunnycars

Tours

Getyourguide

Regel hier je reis

Wanneer jij een aankoop doet via een van de bijgevoegde links, ontvangt travelaway hier een klein percentage over. Dit kost jou natuurlijk niks extra’s, maar helpt mij wel nieuwe tips te kunnen blijven schrijven!