Travelaway

Ben jij op zoek naar de leukste activiteiten in Nederland voor een dagje weg? Lees dan snel verder voor 10 tips!
Ben jij op zoek naar de leukste activiteiten in Nederland voor een dagje weg? Lees dan snel verder voor 10 tips!

10x De leukste activiteiten in Nederland

Ken je dat gevoel.. dat je denkt wat gaan we nu weer eens voor iets leuks doen? Soms kan het lastig zijn om altijd originele uitjes te bedenken,  met je partner, vriendengroep als teamuitje of met de familie. Daarom heb ik alvast wat uitzoekwerk voor je gedaan en zet ik 10x de leukste activiteiten in Nederland op een rijtje voor jou! 

1. Alpaca wandelen

Helemaal hot en happening tegenwoordig, het wandelen met Alpaca’s. Niet zo heel gek natuurlijk als je deze fluffy dieren voorbij ziet komen word je toch instant vrolijk? Met Alpaca’s wandelen kan op ontzettend veel locaties in Nederland. Google is hierin je beste vriend! Op sommige locaties is het enkel mogelijk om met Alpaca’s te wandelen in groepsverband maar er zijn ook locaties waar je privé wandelingen met de Alpaca’s kunt doen. Ook kun je bijvoorbeeld combi’s boeken met een heerlijke picknick tussen de alpaca’s of een uitgebreide rondleiding op de Alpaca farm. Hoe leuk is dat? Een super leuke activiteit in Nederland voor jong & oud! Let wel even op je kleren, want hoe leuk alpaca’s dan ook mogen zijn.. ze kunnen ook spugen!

2. De volkswagenbus

Ik ben fan.. van de Volkswagen bus! Als échte reiziger heb ik natuurlijk ook al enkele camperreizen gemaakt en de Volkswagen bus blijft natuurlijk wel héél erg leuk. Hoe leuk is dat dan om voor een dag een Volkswagen bus te huren en lekker te gaan toeren door de mooiste plekjes van Nederland? Ze bieden verschillende leuke arrangementen aan waarbij bijvoorbeeld een heerlijke picknick inbegrepen is. Naast de leuke Volkswagen busjes kun je ook kiezen voor een kever. Ook super leuk!

Leukste activiteiten in Nederland Volkswagenbus

3. Prison escape

Heb jij al eens van de Prison Escape gehoord? Dit is echt een van de leukste activiteiten die ik ooit gedaan heb in Nederland! Destijds was dit nog in de koepelgevangenis in Rotterdam, tegenwoordig in de gevangenis van Breda, Doetinchem of online. Hoe werkt het? Tijdens dit real life spel sta je in de schoenen van een echte gevangene. Je wordt opgesloten in de gevangenis met als enige doel ontsnappen! Maar er zijn natuurlijk veel bewakers (acteurs) die je in de gaten houden en dit proberen te voorkomen. Doormiddel van objecten die je in de gevangenis kunt vinden en bondjes die je kunt sluiten ga jij op zoek naar vrijheid! De hele beleving duurt zo’n 3uur en is echt elke cent waard!

4. Scooter / E-chopper huren

Heerlijk de met de wind door je haren een nieuwe omgeving verkennen. Tijdens een weekendje weg huren wij regelmatig een scooter of e-chopper. Je kunt net wat grotere afstanden afleggen en meerdere plekjes ontdekken. Daarnaast is het gewoon heerlijk op een zonnige dag van de omgeving te genieten. Mijn favo locaties voor het huren van een Scooter of E-Chopper zijn; het zuiden des lands. Heerlijk scheuren door het heuvelland en ondertussen een stop maken voor een terrasje of Texel waar je door de velden vol met schapen van dorpje naar dorpje kunt scheuren. Maar natuurlijk kan dit op iedere gewenste locatie in Nederland!

Leukste activiteiten in Nederland E chopper huren

5. Oesters plukken in Zeeland

Hou jij ervan? Oesters? Dan moet je deze activiteit zeker eens doen! Wist je namelijk dat je in Zeeland gewoon oesters kunt plukken? Verser wordt het niet.. zoeken, plukken en daarna lekker smullen. Je kunt dit uitje op verschillende manieren aanpakken. Zo kun je ervoor kiezen om een Oester tour te doen, waarbij je onder begeleiding Oesters gaat plukken en natuurlijk ook veel leert over de oesters en de omgeving. Of je kunt ervoor kiezen om op eigen houtje oesters te gaan plukken. Let dan wel even op waar dit wel en niet mag. Hiervoor kun je de website van de wildplukwijzer gebruiken. Selecteer bij soort Oesters en je kunt precies zien waar je oesters kunt plukken! Naast Zeeland zijn er ook mogelijkheden op de Waddeneilanden. Oesters kun je helaas niet het hele jaar door plukken. Het oesterseizoen loopt van September t/m November en van Maart t/m April.

6. Bekijk Nederland vanuit de lucht met een ballonvaart

Wil jij Nederland van een andere kant bekijken? Ga dan eens de lucht in! Tijdens een ballonvaart krijg je jou lokale omgeving eens van een hele andere kant te zien. Een ballonvaart kun je privé boeken of je gaat de tocht maken met enkele andere mensen. Gemiddeld kun je rekenen op zo’n 10 personen die meevaren tijdens de tocht. De gemiddelde duur van een ballonvaart is ongeveer 1 uur. Hoe groot de afstand dan is die je aflegt? Dat is helemaal afhankelijk van de wind en de hoogte waarop een ballon vaart. Weinig over te zeggen dus! Een bijzondere ervaring is het zeker!

7. Koe knuffelen

Heb jij een hectische periode achter de rug of ben je even toe aan ontspanning. Denk dan eens aan iets originelers dan een dagje naar de sauna. Koe knuffelen! Dieren hebben altijd iets dat je tot rust kan laten komen. Op de boerderij kun je dan ook kiezen voor een Workshop koe knuffelen. Leer hoe jij de koe kan benaderen & voel hoe de koe jou ook terug kan knuffelen. Geniet van de landelijke omgeving en kom even helemaal los van de hectiek uit het dagelijkse leven.

Leukste activiteiten in Nederland Koe knuffelen

8. Surf lessen (in Vlissingen)

Oké bij surfen denk je normaal gesproken aan een tropische bestemming toch? Maar wist je dat je in Nederland ook gewoon surflessen kan nemen? Hoe leuk is dat! Op Meerdere locaties in Nederland heb je de mogelijkheid tot surflessen, zoals in Scheveningen of in Zeeland. Dus wil jij leren hoe de golven werken en hoe je de balans kunt vinden op de zee? Plan dan eens een surf les! Tijdens een surf les ontvang je eerst praktische informatie op het land. Denk aan veiligheid, bewegingstechnieken en het lezen van de golven. Vervolgens ga je met de instructeur het water in en is het tijd voor het echte werk! Het lekkerste is deze activiteit natuurlijk met lekker weer maar ook in de winter kun je gewoon je wetsuit aantrekken en het water in!

9. Thee tuin

Je hoort het woord theetuin steeds vaker voorbij komen, maar wat is het nou eigenlijk? Een theetuin is eigenlijk gewoon heel simpel een terras waar je thee kan drinken. Vaak zijn deze theetuinen gevestigd buiten de drukte van de stad en het liefst in een prachtige tuin bij iemand aan huis. Doordat ze vaak buiten de gebaande paden liggen kan een theetuin lastig te vinden zijn. Maar als je hem dan wél gevonden hebt kun je genieten van de heerlijke natuur & rust om je heen. Vaak wordt er naast thee & koffie heerlijk zelfgemaakt gebak geserveerd. Perfect voor een middagje tot rust komen. Waar je de leukste theetuinen kunt vinden? Check even dit artikel! Veel plezier.

Leukste activiteiten in Nederland Theetuin

10. Bootje huren

Wat is er nu lekkerder dan een dagje op het water doorbrengen? Voor mij brengt dit een instant vakantiegevoel met zich mee. Lekker dobberen op het water en (hopelijk) genieten van het weer. Een bootje huren is áltijd een goed idee! Met vrienden of gewoon samen met je partner. Natuurlijk zijn er tal van locaties waar je een bootje kunt huren in Nederland. Wat mij betreft zijn de Maas & de Maasplassen een toplocatie in Nederland voor een dagje op het water. Maar ook in Giethoorn of door de prachtige grachten in Amsterdam of Utrecht is het natuurlijk heerlijk om een bootje te huren. The choice is yours!

Ik ben benieuwd, wat vind jij de leukste activiteit in Nederland?

Inhoud

Accommodaties

Booking.com

Huurauto's

Sunnycars

Tours

Getyourguide

Regel hier je reis

Wanneer jij een aankoop doet via een van de bijgevoegde links, ontvangt travelaway hier een klein percentage over. Dit kost jou natuurlijk niks extra’s, maar helpt mij wel nieuwe tips te kunnen blijven schrijven!