Travelaway

De kosten voor een verblijf op de Malediven variëren van €75 per nacht op een lokaal eiland tot €1000 per nacht op een resort eiland.
De kosten voor een verblijf op de Malediven variëren van €75 per nacht op een lokaal eiland tot €1000 per nacht op een resort eiland.

Malediven

De meeste denken dat de Malediven een onbetaalbare bestemming is. Dat er alleen maar rijke mensen komen, of mensen die op huwelijksreis zijn. Laat me beginnen met te vertellen dat deze gedachten over de kosten op de Malediven, absoluut niet waar zijn. Ja, je kunt een watervilla boeken voor €1000 per nacht. Maar ook voor een bedrag van een euro of €75 per nacht kun je prima overnachten op een lokaal eiland. Je zal dan waarschijnlijk wel voor een lokaal eiland moeten kiezen, en niet voor een resort eiland. Wat de verschillen tussen deze eilanden zijn, kun je lezen in dit artikel over Thulusdhoo. In dit artikel vertel ik je wat een weekje op de Malediven ons gekost heeft (wij verbleven er 6 nachten). Ik ben benieuwd of het jou mee- of tegenvalt. 

Accommodatie aan het strand van de Malediven

Vluchten naar de Malediven

De prijzen voor vluchten, zijn net zoals vrijwel alle prijzen de afgelopen tijd flink gestegen. Wanneer je goed zoekt kun je retourvluchten vinden voor een bedrag tussen de €600 en €700 per persoon. Dan heb je een prima prijs te pakken! Zelf boekte wij een combinatieticket van Amsterdam naar Malé en vervolgens door naar Colombo, Sri Lanka. Dit kostte ons €600,- per persoon. Maar dan hebben we het wel over een enkele reis.

Transport op de Malediven

Vanuit het vliegveld zal je een boot moeten nemen naar het eiland waar je gaat verblijven. Zelf verbleven wij op het eiland Thulusdhoo en betaalde we €30 per persoon, enkele reis. Voor 2 personen heen en een week later weer terug naar het eiland komt dit uit op €120. Niet goedkoop! Wanneer je hierop wil besparen kun je er ook voor kiezen om de lokale boot te nemen. Deze worden voornamelijk gebruikt door locals en maken meerdere stops. Kost je wel maar een paar euro. Voor het bezoek aan een resort eiland betaalde we €65 transportkosten. Dit was nog vrij goedkoop omdat we 2 andere dames vonden die ook mee wilde naar het eiland. Deze prijs kan dus nog een stuk hoger liggen. Op het eiland waar je verblijft zal je geen transport nodig hebben. Op de lokale eilanden is alles op loopafstand. In totaal gaven we €185 uit aan transport.

Accommodaties op de Malediven

Bij het kiezen van een accommodatie kun je het natuurlijk zo gek maken als je wil. Zelf vonden we een prima hotel op Thulusdhoo voor €45 per nacht inclusief ontbijt (Sands Exotic Hotel). Moet ik er wel bij zeggen dat dit een héle scherpe prijs is geweest. Wij reisde in het laagseizoen (September) dat scheelt ook. Wanneer je uitgaat van een  bedrag tussen de €75 en €100 per nacht zit je altijd wel goed. Ons kostte 6 nachten uiteindelijk maar €270 voor een tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Eten op de Malediven

Doordat het ontbijt inclusief in de kamerprijs was, bleven alleen de kosten voor lunch en diner over. Wanneer je gaat eten bij een van de lokale restaurantjes kun je al een hoofdgerecht scoren voor zo’n €10. Ga je dineren bij de wat luxere restaurants of resorts dan ga je wel richting de €15 a €20 per hoofdgerecht. Lunchen deden we vaak simpel, hoewel we de smoothie bowls bij Indulge vaak niet konden weerstaan. Hiervoor betaal je al snel een kleine €10. In totaal gaven we iets minder dan €300 uit aan eten.

Activiteiten & tours

Je kunt natuurlijk zoveel tours boeken als je wil. Tours zijn wel vaak een grote kostenpost. Zo deden wij 2 snorkeltripjes a €35 per persoon, per tour. En gingen we een dagje naar een resorteiland. Dat kostte ons €100 per persoon (excl. vervoer). In totaal komen we dan op een bedrag van €340. Natuurlijk kun je nog véél meer toertjes doen als je wil. Je kunt het zo duur maken als je wil. 

Totale kosten

Wanneer we alle kosten bij elkaar optellen komen we op een bedrag van €1080 uit voor 2 personen exclusief vliegtickets. Nu moet ik er eerlijk bijzeggen dat dit waarschijnlijk een redelijk laag bedrag is. Wij hadden een ontzettend goede deal gevonden voor de accommodatie en hebben niet heel veel tours gedaan. Maar dit laat wel zien dat een bezoekje aan de Malediven on a budget zeker mogelijk is!

Inhoud

Accommodaties

Booking.com

Huurauto's

Sunnycars

Tours

Getyourguide

Regel hier je reis

Wanneer jij een aankoop doet via een van de bijgevoegde links, ontvangt travelaway hier een klein percentage over. Dit kost jou natuurlijk niks extra’s, maar helpt mij wel nieuwe tips te kunnen blijven schrijven!