Travelaway

Jasper National Park is een van de bekendste en mooiste Nationale Parken van Canada. Misschien spot jij wel een beer in dit gebied.

Jasper National Park is een van de bekendste en mooiste Nationale Parken van Canada. Misschien spot jij wel een beer in dit gebied.

Jasper National Park

Jasper is een van de bekendste en mooiste Nationale parken van Canada. Het ligt in de staat Alberta en is onderdeel van de Rocky Mountains. Met een oppervlakte van 11.000 vierkante kilometer is het ook het grootste nationale park dat je kunt vinden in de Rocky Mountains. De natuur is hier op zijn zachts gezegd indrukwekkend te noemen. Je vindt hier prachtige meren, watervallen, ravijnen en gletsjers midden tussen de groene boomtoppen van de Rocky Mountains. Daarnaast kun je hier ontzettend veel wildlife spotten. Let dus goed op, misschien spot jij wel een beer naast de weg! Neem de tijd om dit prachtige park te bezoeken. 3 of 4 volle dagen is zeker aan te raden. In dit artikel neem ik je mee naar 8 hoogtepunten van Jasper NP.

Hoe kom je in Jasper National Park?

Het is aan te raden om Jasper National Park met eigen vervoer te bezoeken. Er rijden helaas geen shuttle bussen in Jasper en ook de bekende Greyhound bus komt hier niet. Heb jij wel eigen vervoer en kom je vanuit Banff? Dan kun je via de prachtige Icefields Parkway naar Jasper rijden. Neem hier de hele dag de tijd voor want op deze route kom je ontzettend veel moois tegen. Kom je vanuit een andere richting? Dan volg je de Trans Canadian Highway 16 die dwars door het Jasper NP loopt.

 

TIP: Schaf de nationale parken/discorvery pas aan, en bezoek de mooiste Nationale parken van Canada. Met deze pas heb je toegang tot vrijwel alle Nationale Parken in Canada en hoef je niet overal apart entree te betalen.

de mooiste nationale parken canada

8x Hoogtepunten van Jasper National Park

1. Valley of the Five Lakes

Voor ons écht een hoogtepunt in Jasper NP! Deze wandeling is zo’n 4,5km lang, en je loopt door een prachtige vallei met zoals de naam al doet vermoeden 5 meren. Wat deze meren zo bijzonder maakt is de prachtige blauw / groene kleur van de meren.

Je wandelt deze route in een kleine 2u en ook voor kinderen en oudere is het ondanks de hoogtemeters prima te doen. Wil jij langer genieten van de prachtige natuur? Dan kun je ook nog andere routes wandelen in dit gebied. Zo wandel je bijvoorbeeld om het grootste meer; first lake in zo’n 3u. Let wel even goed op de bordjes welke route je moet volgen! Wij liepen de eerste keer namelijk verkeerd. Je kunt de route 2 kanten oplopen first, second, thirth, fourth en dan fifth lake of andersom. Wij namen de eerste keer een verkeerde afslag en kwamen op het pad terecht om first lake. De tweede keer liepen we de route daarom andersom en begonnen we bij fifth lake.

de mooiste nationale parken canada

2. Maligne Lake & Spirit Island

Maligne Lake is een van de bekendste en populairste meren in Jasper. Dit komt door zijn prachtige ligging in de Rocky Mountains en het helderblauwe water van het meer. Het water heeft zijn kleur te danken en de vele mineralen dat het rijk is. Daarnaast vind je in het midden van dit meer een klein eiland; Spirit Island. Dit kleine eilandje met enkele naaldbomen maakt Maligne Lake een van de meest gefotografeerde plekken van Canada! Wil jij Spirit Island bezoeken? Dan moet je hiervoor een boottocht boeken of er zelf naartoe peddelen met een kajak of kano. Het is helaas niet mogelijk om het eiland te voet te bereiken.

3. Bezoek een gletsjer

Heb jij altijd al eens een gletsjer willen bezoeken? Dan gaat deze droom nu uitkomen. Vanuit Jasper NP kun je namelijk de Athabasca Glacier bezoeken. Om de gletsjer te kunnen bezoeken moet je een tour boeken. Tijdens de tour wandel je in zo’n 3 a 4 uur over deze indrukwekkende gletsjer. Tijdens de tour krijg je veel uitleg over de gletsjer en kun je al je vragen stellen, ontzettend interessant! Wil jij de Athabasca Glacier bezoeken? Wacht dan niet te lang, helaas is deze gletsjer langzaam aan het smelten en zal deze over 1 tot 2 generaties niet meer bestaan.

de mooiste nationale parken canada

4. Maligne Canyon

Maligne Canyon is een prachtige bezienswaardigheid. In Jasper NP vind je vele canyons door de vele rivieren die hier stromen. De rivieren banen zich een weg door de vele rotsformaties en zo ontstaan de canyons. Maligne Canyon is een van de mooiste om te bezoeken. Je vind hier vele watervallen en rotsformaties. Het water dendert hier met een enorme kracht naar beneden of stroomt met een enorme snelheid door de rivieren. Je wandelt via wandelpaden en bruggen een prachtige route door de canyon. De route is ongeveer 4km maar neem de tijd om rustig te wandelen en de prachtige omgeving in je op te nemen. Tel ongeveer 2uur voor een bezoek aan Maligne Canyon. Ook in de winter is Maligne Canyon prachtig om te bezoeken, de watervallen zijn dan bevroren. Een bijzonder gezicht!

5. Athabasca Falls

Deze waterval is misschien niet de hoogste of de mooiste waterval die je ooit gezien hebt met zijn 24m hoog en 18m breed. Maar de Athabasca waterval staat erom bekend ontzettend krachtig te zijn. Het water stort hier met een enorme kracht naar beneden door allemaal smalle kloven en kieren. De waterval ligt aan de Icefield Parkway en een stop is gemakkelijk gemaakt. Middels verschillende platformen heb je vanuit meerdere hoeken een mooi zicht op de waterval. Neem je camera dus mee! Zeker als het zonlicht op het water schijnt, levert dit een mooi beeld op.

6. Pyramid Lake

Aan de voet van Pyramid Mountain vlakbij het centrum van Jasper vind je Pyramid Lake. Een prachtig meer waaromheen verschillende wandelpaden aangelegd zijn. In de zomer is het mogelijk om een kano of bootje te huren bij de Pyramid Lake Lodge. In de winter is het een populair meer om te schaatsen. Al met al is het meer zeker een bezoekje waard!

de mooiste nationale parken canada

7. Wildlife spotten

Jasper NP staat bekend om zijn vele wildlife. Bij Canada denk je natuurlijk het eerste aan het spotten van beren. Dat kan in Jasper zeker! Let goed op wanneer je met je auto ergens rijd want voor je het weet spot je een beer in de berm. Zelf zagen we zelfs een beer met haar jongen. Prachtig! Maar er is nog veel meer wild te spotten in Jasper NP. Houd je ogen goed open voor elanden, elk, wapiti en berggeiten. Met een beetje geluk spot je ze allemaal. Heb je zelf nog geen wildlife weten te spotten, neem dan deel aan deze ochtend- of avond Wildlife Watch Tour.

de mooiste nationale parken canada

8. Icefield Parkway

De Icefield Parkway is de bekendste weg door de Rocky Mountains. Deze weg is maar liefst 230km lang en loopt door Banff, Lake Louise en Jasper National Park. De meeste mensen die van Banff naar Jasper reizen doen dit via de Icefield Parkway. Hoewel de weg ‘maar’ 230km lang is, is het aan te raden en hele dag uit te trekken voor deze reis. Naast deze weg zijn namelijk ontzettend veel prachtige bezienswaardigheden waar je absoluut wil stoppen. Denk aan; Bow Lake, Peyto Lake, Columbia Icefield Skywalk en nog véél meer!

de mooiste nationale parken canada

Accommodatie tips

Inhoud

Accommodaties

Booking.com

Huurauto's

Sunnycars

Tours

Getyourguide

Regel hier je reis

Wanneer jij een aankoop doet via een van de bijgevoegde links, ontvangt travelaway hier een klein percentage over. Dit kost jou natuurlijk niks extra’s, maar helpt mij wel nieuwe tips te kunnen blijven schrijven! 

lees hier meer

Reisblogs