Travelaway

De Iguazu watervallen zijn misschien wel de mooiste watervallen ter wereld! Bezoek dit natuurwonder vanuit Brazilië of Argentinië.

De Iguazu watervallen zijn misschien wel de mooiste watervallen van de wereld! Bezoek dit natuurwonder vanuit Brazilië of Argentinië.

Iguazu watervallen

De Iguazu watervallen vind je op de grens van Brazilië en Argentinië, en zijn misschien wel de mooiste watervallen ter wereld! Dit natuurwonder is echt een must tijdens je reis naar Brazilië, Argentinië of zelfs Paraguay want de Iguazu watervallen bevinden zich op een 3-landen punt van deze 3 landen. Echter vind je in Paraguay zelf geen watervallen. Ongeveer 20% van de watervallen bevindt zich in Brazilië en maar liefst zo’n 80% van de watervallen vind je in Argentinië. Je vindt in dit nationale park maar liefst 270 watervallen allemaal even mooi en bijzonder.

Reisroute Brazilië 4 weken

Beste reistijd voor de Iguazu Watervallen

Tijdens de zomermaanden van december t/m februari zijn de watervallen het indrukwekkendste door de hoge waterstand. Dit zijn dan ook de beste maanden om de watervallen te bezoeken. Houd er wel rekening mee dat het tijdens deze maanden ontzettend warm is en vooral bij de Iguazu watervallen is er een hoge luchtvochtigheid dus daar moet je wel tegen kunnen. Dat dit de beste maanden zijn wil natuurlijk niet zeggen dat de watervallen op een ander moment niet indrukwekkend zijn om te bezoeken. Tijdens het tussenseizoen in de maanden Maart/April en Augustus/September zijn de temperaturen iets aangenamer en heb je minder kans op regen, maar de watervallen zijn dan iets minder krachtig en niet op het hoogtepunt van de waterstand. De maanden Mei/Juni en Oktober/November zijn de minst goede maanden om de watervallen te bezoeken. In deze maanden valt er weinig regen en zijn de watervallen het minst indrukwekkend.

Iguazu watervallen

Het beste van 2 werelden

Heel vaak krijg ik de vraag: maar welke kant is nou de mooiste kant, de Braziliaanse kant of de Argentijnse kant? Een begrijpelijke vraag maar wel een hele moeilijke vraag! De Braziliaanse kant biedt een panoramisch zicht op de watervallen, waar je aan de Argentijnse kant ontzettend dicht bij de watervallen komt. Je kunt hier een douche nemen in het water van de watervallen en je kunt zelfs met een bootje het water op. Een hele bijzondere ervaring! Mijn advies? Trek 2 dagen uit voor dit natuurwonder en bezoek beide kanten. Het is het zeker waard!

Vanaf de Argentijnse kant neem je de Jungle Train die je tot aan de ingang van het nationale park brengt. Je kunt hier vervolgens kiezen uit een aantal routes om te wandelen. De upper circuit wandeling is de kortste wandeling en kost je ongeveer 1 uur. De lower circuit wandeling is een stuk uitgebreider en duurt zo’n 2-3uur. Het stikt in het park ook van de neusapen, en ze zijn super nieuwsgierig dus let goed op je snacks want anders ben je je zo kwijt!

Iguazu watervallen

Vanaf de Braziliaanse kant kun je de wandelroute The Path of de Falls wandelen die zo’n 1,2km lang is. Dit is een wandeling over een pad waarbij  je een prachtig panoramisch uitzicht hebt over de watervallen. Ook vanuit deze kant heb je de mogelijkheid om een boottocht te doen, dit is eigenlijk ongeveer hetzelfde als aan de Argentijnse kant, aan jou de keuze dus!

Kosten Iguazu Watervallen

De entree aan de Argentijnse en de Braziliaanse kant zijn beide +/- €15,-. Kies je ervoor om nog een boottocht te doen waarbij je echt onder de watervallen gaat dan kost dit zo’n €40,- extra. Wil jij de watervallen van bovenaf aanschouwen vanuit een vliegtuigje? Dan mag je hier ruim €100,- voor neertellen. Zelf heb ik beide kanten bezocht en de boottocht gedaan aan de Argentijnse kant en ik vond het echt elke cent waard!

Iguazu watervallen

Hoe kom je bij de Iguazu Watervallen?

Vanuit de grote steden in Brazilië en Argentinië kun je vliegen op het vliegveld Cataratas del iguacu international airport (Argentinië) Vanuit hier ben je met een kwartiertje in Puerto Iguacu een leuk dorpje en de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Iguazu watervallen. Dit plaatsje ligt aan de Argentijnse kant, wil je liever aan de Braziliaanse kant verblijven, kies dan voor Foz do Iguacu, je kunt dan ook vliegen op Foz do Iguacu airport in Brazilië. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de bus te nemen vanuit bijvoorbeeld Sao Paulo maar houd er rekening mee dat je dan een lange reis voor de boeg hebt! Vanuit de plaatsjes Foz do Iguacu & Puerto Iguacu gaan er de hele dag door bussen naar de watervallen. Dit kost je een paar euro voor een retourtje.

TIP : bij de entree van de watervallen aan de Argentijnse kant kun je je paspoort laten stempelen met een prachtige stempel van het nationale park. Altijd leuk voor de stempelverzamelaars onder ons!

TIP : Zorg ervoor dat je je waardevolle spullen ergens kunt bewaren waar ze niet nat worden, neem een poncho en een drybag mee. Je kunt echt behoorlijk nat worden op bepaalde plekken.

Iguazu watervallen

Waar te verblijven

Je kunt kiezen of je in Brazilië of in Argentinië wil verblijven. Puerto Iguazu ligt in Argentinië en is een ontzettend leuk plaatsje om een paar dagen te verblijven. Je vindt hier veel winkels en gezellige restaurants & barretjes. Foz do Iguazu ligt in Brazilië en is the place to be wanneer je de watervallen vanuit Brazilië wil bekijken. Hier ben ik zelf niet verbleven maar ik heb gehoord dat deze plaats minder leuk is dan Puerto Iguazu.

Hotel tips

LA CANTERA LODGE DE SELVA

Deze heerlijke lodge biedt 4-sterren luxe in de jungle van Iguazu. Vanuit La Cantera Lodge worden dagelijkse wandelingen in de jungle georganiseerd en je vind het nationale park Iguazu op zo’n 10 minuten rijden.

JL HOTEL BY BOURBON (FOZ DO IGUAZU)

Op zo’n 15km van de watervallen en vlak bij het vliegveld Cataratas vind je dit heerlijke hotel. JL Hotel by Bourbon biedt een heerlijk zwembad en prachtig uitgeruste kamers.

Inhoud

Accommodaties

Booking.com

Huurauto's

Sunnycars

Tours

Getyourguide

Regel hier je reis

Wanneer jij een aankoop doet via een van de bijgevoegde links, ontvangt travelaway hier een klein percentage over. Dit kost jou natuurlijk niks extra’s, maar helpt mij wel nieuwe tips te kunnen blijven schrijven!