Travelaway

In dit artikel neem ik je mee langs de 5 hoogtepunten van het kleurrijkste plaatsje van Colombia; Guatapé.
In dit artikel neem ik je mee langs de 5 hoogtepunten van het kleurrijkste plaatsje van Colombia; Guatapé.

Guatapé

Guatapé staat ook wel bekend als hét kleurrijkste plaatsje van Colombia. Misschien ben je tijdens je reis al aardig wat kleurrijke plaatsjes tegengekomen maar kleurrijker dan Guatapé wordt het niet! Het is dan ook een populaire bestemming onder zowel toeristen als Colombianen. De prachtige doolhof van gekleurde straatjes brengt je naar gezellige pleintjes met vele terrasjes & restaurantjes. De huizen zijn geverfd in meerdere kleuren en de locals zie je geregeld met een verfkwast in de handen staan. Daarnaast staat het dorpje bekend om de reusachtige rots Piedra del Peñol die je kunt beklimmen. De meeste reizigers kiezen ervoor om Guatapé als dagtrip te bezoeken vanuit Medellin. Op 1 dag kun je de hoogtepunten ook zeker gezien hebben, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het rustig aan de doen en er een overnachting aan vast te plakken.

Hoe kome je in Guatapé?

Vanuit Medellin vertrekt er elk half uur een bus naar Guatapé. De reis duurt +/- 2u enkele reis. Zorg er dus voor dat je op tijd vertrekt zodat je de hele dag de tijd hebt om Guatapé te ontdekken. De bussen vertrekken vanaf het busstation Terminal de Transporte Norte (halte Caribe met de metro). Je kunt hierbij kiezen voor de bus richting Guatapé of de bus die stopt bij Piedro del Peñol. Ons advies is om de bus te pakken naar Guatapé en eerst het plaatsje te verkennen. Na de busreis kun je dan even rustig iets eten en drinken en vervolgens de rots beklimmen.

Tip: wanneer je arriveert bij het busstation in Guatapé, koop dan meteen je kaartje voor de terugreis. Ja het is even inschatten hoe laat je terug wil maar geloof me, tegen het einde van de middag wanneer de meeste reizigers terugkeren naar Medellin is het chaos ten top op het busstation. Je wil daar echt niet nog in de rij gaan staan voor een ticket. De bussen zitten propvol dus het is sowieso al zoeken welke van de vele bussen jouw bus is. Bespaar je deze stress en scoor dus na aankomst meteen een kaartje voor de terugreis. De rit kost zo’n €5,- p.p. enkele reis.

5 Hoogtepunten van Guatapé

1. La Piedra Del Peñol

Piedra del Peñol is een reusachtige rots die hoog boven Guatapé uitreikt. Het is de enige rots in de omgeving en hij valt dan ook behoorlijk op. Om de rots te beklimmen mag je maar liefst 740 traptreden trotseren! De trappen zijn als een soort van rits over de rots gemaakt, een bijzonder gezicht. Eenmaal boven wordt je getrakteerd op een waanzinnig uitzicht over de prachtige meren in de omgeving. Daarnaast vind je boven een restaurant om even tot rust te komen. De kosten voor een bezoekje aan de rots bedragen +/- €4,50 per persoon. Vanuit Guatapé kun je een van de vele tuktuks die er rondrijden nemen naar de rots. Een leuk ritje!

Wat te doen in Guatapé
Wat te doen in Guatapé

2. Ontdek de kleurrijke straatjes

Naast Piedra del Peñol natuurlijk dé reden voor een bezoek aan Guatapé, de kleurrijke straatjes. Dwaal door de straatjes en laat je verrassen door de vele kleuren die de huizen hier rijk zijn. Loop ook iets verder uit het centrum. Daar zie je het authentieke, kleurrijke plaatsje terug zonder de vele andere toeristen die je hier tegen komt.

Wat te doen in Guatapé

3. Laguna de Guatapé

Rondom Guatapé vind je het meer Laguna de Guatapé. Naast dat je een waanzinnig uitzicht hebt op dit meer vanuit Piedra del Peñol, is er nog veel meer te beleven. Zo kun je hier prachtige boottochten maken of zelf een bootje huren. Wil je liever iets actiever zijn? dan kun je hier ook suppen, kayakken, jetski’s huren of vissen. Genoeg te beleven dus voor een middagje relaxen op en rondom het water!

4. Bezoek het kerkje Parroquia Nuestra Señora Del Carmen

Midden in het centrum van Guatapé vind je het schattige kerkje met de bijzonder lange naam; Parroquia Nuestra Señora del Carmen. Dit prachtige witte gebouw met rode accenten is een lust voor het oog en ook leuk om even van binnen te bekijken. De kerk is in 1938 beschadigd geraakt door een aardbeving waarna de buitenkant herbouwd is. Het interieur aan de binnenkant is bespaard gebleven en is afgewerkt met hout.

5. Pizza eten bij pizzaria De Luigi

Ben je nog op zoek naar een goede plek om te lunchen tijdens je dagtrip naar Guatapé. Breng dan een bezoekje aan Pizzeria de Luigi. Een knus restaurant met een prachtige binnentuin waar de lekkerste pizza’s vers bereid worden. Zeker de moeite waard!

Inhoud

Accommodaties

Booking.com

Huurauto's

Sunnycars

Tours

Getyourguide

Regel hier je reis

Wanneer jij een aankoop doet via een van de bijgevoegde links, ontvangt travelaway hier een klein percentage over. Dit kost jou natuurlijk niks extra’s, maar helpt mij wel nieuwe tips te kunnen blijven schrijven!