Travelaway

Een dagtrip naar de oude Nederlandse vestigingsstad mag niet ontbreken tijdens jouw reis door Sri Lanka. Alle Galle tips vind je hier!
Een dagtrip naar de oude Nederlandse vestigingsstad mag niet ontbreken tijdens jouw reis door Sri Lanka. Alle Galle tips vind je hier!

Galle

Aan de Zuidoostkust in Sri Lanka vind je de oude Nederlandse vestigingsstad; Galle Fort. In de 17e eeuw is Sri Lanka een kolonie geweest van Nederland en werd Galle Fort gebouwd langs de kust van Sri Lanka. Het fort werd later overgenomen door de Engelse, maar je vindt hier nog altijd veel Nederlands invloeden zoals prachtige kerken. Tegenwoordig is het centrum van Galle Fort een ware trekpleister voor toeristen en vind je hier leuke winkels, heerlijke restaurants en prachtige bezienswaardigheden. Al onze Galle tips zetten wij hier voor jou op een rij zodat jij het meeste uit jouw bezoek kunt halen.

Galle kustlijn met de vuurtoren

Hoe kom je in Galle?

Aangezien Galle Fort een ontzettend populaire bestemming is heeft het een goede verbinding met andere plaatsen in het land. Zo bereik je Galle met de trein in zo’n 2u vanuit Colombo, of binnen 2,5u vanuit Negombo. Daarnaast plan je eenvoudig een dagtrip vanuit de populaire kustplaatsen zoals Mirissa of Unawatuna. Met je eigen tuktuk bereik je Galle eenvoudig vanuit Unawatuna in een kwartiertje. Vanuit Mirissa doe je er ongeveer een uurtje over. Hoewel Galle de perfecte plek is voor een dagtrip heeft de omgeving genoeg leuke hotels waar je één of meerdere nachten kunt blijven. Onze hoteltips delen we onderaan dit artikel.

8x Galle tips

1. Struin door de winkelstraten

De straten van Galle Fort zijn ontzettend gezellig met veel restaurants en winkeltjes. Het beste advies is dan ook om door de straten van Galle Fort te struinen en de omgeving te ontdekken. Loop bij een aantal winkeltjes naar binnen en scoor leuke souvenirs voor thuis. Een van onze favoriete winkels was Stick no Bills waar je ontzettend leuke kleurrijke kaarten of schilderijen kunt scoren.

Een winkeltje in Galle Fort

2. Neem een kijkje bij de Galle vuurtoren

Vlak naast de oceaan omgeven door palmbomen vind je de Galle vuurtoren. Een bezoekje aan de vuurtoren mag niet ontbreken wanneer je Galle Fort bezoekt. Het is hier altijd gezellig druk en je hebt een prachtig uitzicht over de zee. Je kunt de toren ook beklimmen zodat je Galle van bovenaf kunt bekijken. Hier betaal je een kleine entree voor.

3. Aanschouw de prachtige zonsondergang vanaf de stadmuur

Naast de Galle vuurtoren vind je de oude stadsmuren vanwaar je de zon kunt zien zakken in de zee. Op een heldere dag levert dit een indrukwekkend plaatje op wanneer je de zon langzaam ziet verdwijnen in de zee. Koop een lekker drankje in een van de vele winkeltjes en geniet van het prachtige uitzicht. Vervolgens loop je Galle Fort weer in voor een heerlijk diner bij een van onze favoriete restaurants die je onderaan dit artikel terug kunt vinden.

4. Bekijk de vele monumenten in Galle Fort

Galle tip nummer 4! Galle Fort is eerst in handen geweest van de Portugezen, in het jaar 1640 werd Galle Fort veroverd door de Nederlanders. Tot 1796 is Sri Lanka & Galle Fort dan ook een Nederlandse kolonie geweest. In 1796 werd het fort overgenomen door de Engelse. Door de Koloniale tijd vind je hier  ontzettend veel indrukwekkende bouwwerken terug. Je zal zien dat veel gebouwen een Nederlandse naam hebben zoals De Groote kerk en the Old Dutch Hospital. Daarnaast zijn de All Saints Church, de Clock tower, Bell tower en National Maritime Archaeology museum een bezoekje waard tijdens jouw dagtrip naar Galle.

Monument in Galle Fort

5. Een hapje en een drankje mag niet ontbreken

Een bezoekje aan Galle Fort is niet compleet zonder de tijd te nemen voor een hapje of een drankje. Er zijn ontzettend veel leuke plekjes te vinden waar je iets kunt eten of een drankje kunt doen. Waar het ene restaurant een waanzinnig uitzicht heeft op de kustlijn van Galle. Ligt het andere restaurant in de gezellige binnenstraten van Galle. Wanneer je een van de restaurants bezoekt die wij onderaan dit artikel adviseren zit je zeker goed.

6. Ga een ijsje eten bij Pedlars Inn Gelateria

Nog een galle tip! Een heerlijk ijse op een warme dag is altijd een goed idee toch? Wij vonden tijdens onze rondreis door Sri Lanka dat er niet héél veel plekken waren waar je lekker vers schepijs kon krijgen. Toen we Pedlars Inn Gelateria zagen in de gezellig straatjes van Galle Fort hoefde we dan ook niet lang te twijfelen. Je kunt hier heerlijk vers gemaakt Italiaans schepijs kopen. Beter wordt het niet, enjoy!

7. Kijk naar de cliff jumpers

Vlak naast de Galle vuurtoren bij de stadsmuren zijn er regelmatig cliff jumpers te vinden die vanuit de muren in de zee springen. Wanneer de jumpers er precies zijn is moeilijk te zeggen omdat dit ook weersafhankelijk is. Wel is het zeker indrukwekkend om dit een keertje gezien te hebben. Mocht je in de buurt zijn kijk dan zeker even of er die dag ‘gejumpt’ gaat worden. Probeer het overigens niet na te doen want het is levensgevaarlijk!

8. Bezoek een cricket wedstrijd

Cricket is de nationale sport van Sri Lanka. Ook in Galle wordt de sport intensief gespeeld. Bij de ingang van Galle Fort vind je een groot cricket stadion, maar ook in de straten van Galle zal je veel jeugd het spel zien spelen. Ben jij een sportliefhebber? Kijk dan of je een wedstrijd kunt bezoeken.  

Het cricket stadion in Galle Fort

Hopelijk heb je iets aan onze Galle tips en geniet jij net zo van je bezoek als ons!

Inhoud

Accommodaties

Booking.com

Huurauto's

Sunnycars

Tours

Getyourguide

Regel hier je reis

Wanneer jij een aankoop doet via een van de bijgevoegde links, ontvangt travelaway hier een klein percentage over. Dit kost jou natuurlijk niks extra’s, maar helpt mij wel nieuwe tips te kunnen blijven schrijven!