Travelaway

Dwaal door de doolhof van gekleurde straatjes, prachtige kerken en sfeervolle architectuur. Je vind hier alle hoogtepunten van Cartagena!
Dwaal door de doolhof van gekleurde straatjes, prachtige kerken en sfeervolle architectuur. Je vind hier alle hoogtepunten van Cartagena!

Cartagena

Cartagena is een ontzettend populaire bestemming tijdens jou rondreis door Colombia. Het is een havenstad in het Noord – Westen van Colombia en de stad is vernoemd naar de Spaanse stad Cartagena. In de volksmond wordt Cartagena ook wel Cartagena de Indias genoemd. De stad is een lust voor het oog & je camera! Het oude centrum is het hoogtepunt van de stad. Dwaal door een doolhof van gekleurde straatjes, prachtige kerken en sfeervolle architectuur. De stad is bloedheet dus een tripje naar een van de nabijgelegen stranden is ook zeker de moeite waard!

Wat te doen in Cartagena

Hoe kom je in Cartagena?

Cartagena is goed te bereiken vanuit meerdere bestemmingen in Colombia. Zo beschikt de stad over een eigen vliegveld en gaan er ook voldoende bussen die kant op. Vanuit Bogotá of Medellin kun je gemakkelijk een goedkope vlucht scoren met Viva Air. Kom jij vanuit de omgeving van Santa Marta of Tyrona dan kun je gemakkelijk de bus nemen naar Cartagena. Zelf reisde we met de bus vanuit Tyrona naar Cartagena. Onze accommodatie regelde een bus die je ophaalt bij de accommodatie en afzet  bij het busstation in Cartagena. De rit duurt zo’n 5 a 6 uur.

Wat te doen in Cartagena

6x Wat te doen in Cartagena

1. Free walking tour

Een goede manier om de stad te leren kennen is middels een free walking tour. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende wandelingen door verschillende wijken. Zo heb je de tour door het oude centrum, door de populaire wijk Getsemani of een Street Food Tour. De keuze is up to you! Wat leuk is tijdens een free walking tour is dat je ontzettend veel informatie krijgt over de stad & de historie ervan. Wanneer je zelf door de straten wandelt mis je dit onderdeel. Na de tour kun je een donatie naar keuze doen aan de gidsen!

2. Verken het oude centrum van Cartagena

Het oude centrum van Cartagena is prachtig! Neem dus voldoende tijd om hier heerlijk door de straatjes te struinen. De toegangspoort Torre del Reloj is het startpunt van het prachtige centrum. De kleurrijke huizen, de prachtige kerkjes & de sfeer op straat is heerlijk. Achter elke hoek vind je weer een leuk winkeltje, marktkraampje of bijzondere architectuur. Bezoek ook de sfeervolle pleintjes die de stad rijk is. Zo is Plaza Bolivar het aller mooiste plein van Cartagena en kun je op Plaza Santo Domingo terecht voor een gezellige avond met vele streetfood tentjes.

Wat te doen in Cartagena

3. Shoppen in Cartagena

In het oude centrum van de stad vind je ontzettend veel knusse boetiekjes. Wanneer je van shoppen houdt kun je hier je hart ophalen! Neem je portemonnee mee want hoe leuk de boetiekjes ook allemaal zijn, de prijzen zijn helaas redelijk westers. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk souvenir dan kun je hier ook voldoende leuke kraampjes vinden.

4. Bezoek de wijk Getsemani

Getsemani is een ontzettend hippe wijk en staat bekend om zijn prachtige streetart, gezellige straatjes en het centrale plein; Holy Trinity Square. Op dit plein is het altijd een gezellige wirwar van mensen. Je vind hier een aantal heerlijke street food kraampjes, gezellige restaurants en straatmuzikanten. Dé ideale plek voor een gezellige avond. Overdag wandel je door de heerlijke straatjes en geniet je van de vele streetart die deze wijk rijk is. Als je het mij vraagt de gezelligste wijk van Cartagena!

5. Dagtrip naar het strand

Cartagena is heet, bloedheet! Een accommodatie met een zwembad is geen overbodige luxe maar een uitstapje naar het strand is dus ook heerlijk. Op ongeveer een uur varen vanuit Cartagena vind je de Islas del Rosario. Een Archipel met zo’n 27 prachtige stranden. In de haven van Cartagena vertrekken er dagelijks vele boottochten naar de eilanden. Een populair strand om te bezoeken is Playa Blanca dat je overigens ook met de bus kunt bezoeken. Houd er rekening mee dat dit strand, omdat het zo populair is dus ook ontzettend druk kan worden! Iets om even rekening mee te houden.

6. Bekijk de zonsondergang

In de oude binnenstad van Cartagena kun je ook nog altijd de oude stadsmuren terugvinden. Dit is een ontzettend populaire plek om de zonsondergang te bekijken. Je kunt ervoor kiezen om plaats te nemen bij het immens populaire Café del Mar waar je best wat geld kwijt bent voor een drankje. Of je koopt gewoon een lekker biertje bij een van de vele straatverkopers die je hier tegenkomt en geniet vanaf de stadsmuur van de zonsondergang.

Inhoud

Accommodaties

Booking.com

Huurauto's

Sunnycars

Tours

Getyourguide

Regel hier je reis

Wanneer jij een aankoop doet via een van de bijgevoegde links, ontvangt travelaway hier een klein percentage over. Dit kost jou natuurlijk niks extra’s, maar helpt mij wel nieuwe tips te kunnen blijven schrijven!