Travelaway

Over welke bestemmingen droom jij al maanden? In dit artikel deel ik mijn bucketlist bestemmingen met o.a. IJsland & Japan..
Over welke bestemmingen droom jij al maanden? In dit artikel deel ik mijn bucketlist bestemmingen met o.a. IJsland & Japan..

Bucketlist bestemmingen

Heb jij dat ook dat je het reizen toch wel behoorlijk begint te missen.. Het gevoel dat je weet dat je het vliegtuig niet kan pakken om weer een nieuw land te ontdekken. Natuurlijk is dit de uitgelegen kans om ons eigen mooie landje verder te ontdekken en zijn er nog een aantal mogelijkheden in Europa maar dat is toch niet helemaal te vergelijken met de verre reizen, die vrijheid van het ontdekken van nieuwe landen en culturen. Gelukkig kunnen we nog altijd dromen.. Over welke bestemmingen droom jij al maanden? Waar zou jij meteen het vliegtuig naartoe pakken als het weer kan? Hieronder deel ik mijn bucketlist bestemmingen:

1. IJsland

Een pareltje in Europa om te ontdekken. Eentje die al lange tijd op mijn lijstje staat maar vaak toch aan de kant geschoven wordt voor verre reizen. De prachtige natuur en het noorderlicht hoop ik snel te kunnen aanschouwen. 

2. Japan

Dit land lijkt me prachtig.. In mijn hoofd zie ik al plaatjes voorbij komen van de prachtige bloesem in de bloei in het voorjaar, van heerlijk eten en waanzinnige tempels. In mijn hoofd heeft Japan alles en is het een veilige bestemming. Het enige wat me een beetje tegenhoud is de prijs. Veel landen in Azië zijn goedkoop maar Japan schijnt een tikkeltje duurder te zijn. Ben jij er al geweest?

bucketlist

3. Indonesië

Een aantal jaar geleden bezocht ik Bali, een van de bekendste eilanden van Indonesië en absoluut prachtig. Maar! Indonesië heeft nog zoveel meer te bieden dan het toch wel toeristische Bali. Begin dit jaar tijdens onze wereldreis zouden we Indonesië dan ook voor een kleine maand gaan bezoeken maar helaas zijn we door het bekende virus nooit zo ver gekomen. De route die we uitgestippeld hadden willen we absoluut nog een keer gaan maken en zag er ongeveer zo uit: Java, Bali (enkel als doorreispunt) Nusa Eilanden, Flores & de Komodo eilanden.

4. Sri Lanka & de Malediven

Ook deze stond op de planning tijdens onze wereldreis. Sri Lanka lijkt me prachtig met een combinatie van cultuur, strand, wildlife en natuur een veelzijdige bestemming. En als je dan toch naar Sri lanka gaat kun je de Malediven natuurlijk niet overslaan voor een aantal dagen ultiem genieten.

bucketlist

5. Hawaii

Als ik aan Hawaii denk, denk ik aan wuivende palmbomen, surfen op metershoge golven (I wish I could), hiken in de prachtige natuur en genieten van het leven. De staat Hawaii bestaat uit 137 eilanden, waarvan de meeste onbewoond zijn. De Hawaïaanse Archipel bestaat uit maar liefst 18 eilanden die je kunt bezoeken, waaronder de 8 grootste eilanden. Zeg nou eerlijk, eilandhoppen op deze prachtige eilanden is toch gewoon de droom?

bucketlist

6. Ecuador & de Galapagos Eilanden

Een relatief klein land in Zuid Amerika waardoor je de diversiteit van het land kan ontdekken met korte reisafstanden. Klinkt goed toch? Dacht ik ook.. en dan hebben we het nog niet eens gehad over de Galapagos Eilanden, hier vind je unieke planten en dieren die je nergens anders ter wereld vindt. Het lijkt mij een van de meest bijzondere plekken ter wereld en ik kan niet wachten om het te ontdekken!

7. Argentinië

Buenos Aires heb ik al mogen ontdekken en wat een te gekke stad is dat zeg. Dat smaakt naar meer. En dan denk ik vooral aan de overweldigende natuur die je kunt vinden in het Zuiden van het land; Patagonië, een roadtrip door Argentinië zie ik zeker zitten!

bucketlist

Best een behoorlijk lijst(je) he? Een lijstje dat ik zo nog kan aanvullen met andere bestemmingen die ik maar wat graag wil ontdekken, maar dit zijn er een aantal die al wat langer op de bucketlist staan!

Ik ben heel erg benieuwd naar jouw bucketlist, laat de bestemmingen hieronder achter in een reactie.

Inhoud

Accommodaties

Booking.com

Huurauto's

Sunnycars

Tours

Getyourguide

Regel hier je reis

Wanneer jij een aankoop doet via een van de bijgevoegde links, ontvangt travelaway hier een klein percentage over. Dit kost jou natuurlijk niks extra’s, maar helpt mij wel nieuwe tips te kunnen blijven schrijven! 

Over welke bestemmingen droom jij al maanden? In dit artikel deel ik mijn bucketlist bestemmingen met o.a. IJsland & Japan..