Travelaway

De hoofdstad van Colombia en de perfecte stad om bij te komen van een lange vlucht. Je vind in dit artikel 7x wat te doen in Bogotá

De hoofdstad van Colombia en de perfecte stad om bij te komen van een lange vlucht. Je vind in dit artikel 7x wat te doen in Bogotá

Bogotá

Bogotá is de hoofdstad van Colombia en heeft zo’n 8/9 miljoen inwoners. De stad ligt op 2600m hoogte in het Andesgebergte waardoor de temperatuur hier een stukje lager ligt dan in de rest van Colombia. Deze plaats mag je niet missen tijdens jou reis door Colombia. Houdt rekening met een gemiddelde temperatuur van zo’n 18 graden Celsius. Wanneer je een reis door Colombia gaat maken start je (meestal) in Bogota. Bogota is je eerste kennismaking met Colombia. Neem een paar dagen de tijd om bij te komen van de reis en verken de stad, het eten en de cultuur. Hieronder vertel ik je wat er te beleven valt in de stad, waar te verblijven en waar te eten!

Bogota

Waar te verblijven in Bogotá?

Welke wijk is nu het leukste & het veiligste om te verblijven tijdens je dagen in Bogota? Als je het mij vraagt staat met stip op nummer 1 La Candelaria. Deze leuke wijk heeft veel te bieden zoals leuke hostels, restaurant & barretjes maar is ook dicht bij veel bezienswaardigheden zoals de monserrate en plaza de bolivar. De wijk is veilig en je zal hier ook veel andere toeristen tegenkomen.

6x Activiteiten in Bogotá

1. Free graffiti tour Bogotá

In Bogota heb je een aantal mogelijkheden voor Free Tours. Eentje die je zeker niet over mag slaan is de Free Graffiti Tour. Wist je dat Graffiti op veel plaatsen in Bogota legaal is? Graffiti of ook wel Street Art genoemd is een ontzettend groot onderdeel van de cultuur in Bogota en heel Colombia. Wanneer je de tour doet zal je leren dat er achter deze Street Art een heel politiek verhaal schuilt. Ontzettend interessant, je leert veel over de geschiedenis van de stad en de verhalen achter de prachtige kunstwerken op de muren. De tour gaat dagelijks om 10:00 en 14:00u. Hier vind je meer informatie over de Bogota Graffiti Tour. 

Bogota
Bogota

2. (Free) food tour Bogotá

Naast de Free Graffiti Tour bieden ze ook de (Free) Food Tour aan. Free staat even tussen haakjes aangezien de tour gratis is maar de gerechtjes die je eet moet je natuurlijk wel zelf betalen. Mocht je alle gerechtjes proeven dan kost het je in totaal zo’n €6 a €7,-. Sommige gerechtjes kun je ook delen als je samen met iemand anders gaat, of gewoon met een van je nieuwe vrienden die je ontmoet tijdens de tour! Je proeft tijdens de tour typische gerechten uit verschillende regio’s in Colombia. De gids neemt je mee naar lokale restaurantjes zodat je de échte smaak van Colombia kan proeven. Zo proef je o.a. Chocomel met kaas, Empanada’s, Arepa’s, Oblea’s en nog veel meer. Even die smaakpapillen kietelen en met een goed gevulde buik naar huis! Hier vind je meer informatie over de Bogota Foodtour.

3. Monserrate

Aan de rand van de wijk La Candelaria vind je een van de bekendste bergtoppen in Bogota; de Monserrate. Je kunt de berg omhoog lopen, dit duurt ongeveer 1 uur maar hiervoor moet je wel een beetje sportief zijn. De top van de Monserrate ligt op 3200m hoogte dus dat merk je wel. Je kunt ook het treintje naar boven nemen. Dit kost je zo’n €6,- retour. Op de top heb je een prachtig uitzicht over Bogota en zie je hoe enorm de stad eigenlijk is. Ook vind je op de top kraampjes met souvenirs, marktraampjes, restaurants en een kerk. Ga overigens alleen met mooi weer naar boven anders zul je niet veel kunnen zien.

4. La Candalaria

Deze kleurrijke wijk vind je in het historische gedeelte van de stad. Tijdens de free graffiti tour zal je ook al door deze wijk wandelen. Je vind in deze wijk veel hostels, restaurantjes en barretjes. Struin door de straatjes en geniet van de Colombiaanse sfeer of kom hier ’s avonds naartoe voor een etentje en een avondje uit.

Bogota

5. Plaza de Bolivar

In het hart van het historische centrum vind je Plaza de Bolivar, het belangrijkste plein van Bogota. Het plein is omringd door historische gebouwen zoals de kathedraal en diverse regeringsgebouwen. (parlementsgebouw, hooggerechtshof & gemeentebestuur). Vooral op zondag is het plein leuk om te bezoeken, je vindt hier veel straatverkopers, en straatartiesten. Houd er overigens rekening mee dat het hier stikt van de duiven, een beetje zoals op de dam.. ontzettend brutaal!

 

Bogota

6. Kathedraal van zout (Zipaquirá)

Op zo’n 35km ten noorden van Bogota vind je de stad Zipaquira. Hier vind je de kathedraal van zout, die zijn naam te danken heeft aan het feit dat de kathedraal ondergronds gebouwd is in een oude (ongebruikte) zoutmijn. Je kunt een tour boeken om de kathedraal te bezoeken of je neemt zelf de bus naar Portal Norte waar je kunt overstappen op de bus naar Zipaquira, scheelt weer wat in kosten.

Inhoud

Accommodaties

Booking.com

Huurauto's

Sunnycars

Tours

Getyourguide

Regel hier je reis

Wanneer jij een aankoop doet via een van de bijgevoegde links, ontvangt travelaway hier een klein percentage over. Dit kost jou natuurlijk niks extra’s, maar helpt mij wel nieuwe tips te kunnen blijven schrijven!