Travelaway

Start je reisroute door West Canada in Vancouver. Een bruisende stad waar je kunt genieten van de vele bezienswaardigheden in Vancouver.

Yoho National Park is een van de mooiste Nationale Parken van Canada, gelegen in het Zuid Oosten van Britisch Colombia in de Rocky Mountains. 

Vancouver

In de staat Brits-Columbia vind je de bekende stad Vancouver. Deze moderne stad is vaak het begin en/of eindpunt van je reis door West-Canada. Start je reis met een aantal dagen in deze metropool, Vancouver bevat namelijk vele bezienswaardigheden In deze bruisende stad geniet van je vele bezienswaardigheden met zicht op de Rocky Mountains in de verte.

Bezienswaardigheden Vancouver

Vervoer in Vancouver

Het leuke aan de stad is dat je veel bezienswaardigheden op de fiets of te voet kunt bereiken. Je hebt hiervoor dus geen openbaar vervoer nodig, ideaal toch! Een fiets kun je gemakkelijk huren via Baja Bikes. Zij bieden losse fietsverhuur of fietstours aan. Mocht je er toch voor kiezen om met het openbaar vervoer te reizen, dan kun je met Translink reizen met de bus, SkyTrain of SeaBus. Vancouver beschikt namelijk niet over een metro of tram. Je kunt kiezen voor een dagkaartje of losse kaartjes. Kaartjes voor de bus koop je bij de buschauffeur en kaartjes voor de SkyTrain of SeaBus koop je op het station. Meer info vind je op de website van Translink. 

Bezienswaardigheden in Vancouver

1. Gastown

Gastown is het oudste gedeelte van de stad en een ontzettend leuke wijk om te bezoeken. Het staat vooral bekend om de oude stoomklok die hier te vinden is. Eerlijk gezegd waren we er bijna aan voorbij gelopen. Het is zeker knappe technologie maar verder niet heel bijzonder als je het ons vraagt. De wijk biedt verder leuke restaurantjes en voelt minder massaal dan de rest van de stad. Struin hier zeker een middagje rond!

vancoBezienswaardigheden Vancouver

2. Stanley Park

Stanley park is een groot stadspark waar diverse dingen te beleven zijn. Je kunt door het park fietsen maar je kunt ook een rondje om het park heenlopen via de Vancouver Seawall. Dit is een wandeling van zo’n 10km. Geniet van de skyline en maak ook even een stop bij Brockton Points. Hier vind je 9 grote totempalen die een stukje geschiedenis vertellen. Verder is er een klein museum en winkeltje te vinden.

Reisroute West Canada

3. Shoppen in Vancouver

Vancouver is een leuke stad voor een middagje shoppen (als je nog wat plek over hebt in je koffer). Je vind hier een groot scala aan bekende mode merken maar ook kleine boetiekjes vind je hier in overvloed. De meeste winkels vind je bij Robson Street & Burrard Street.

4.Vancouver strand

Wist jij dat Vancouver ook stranden heeft? Eerlijk gezegd niet het eerste waar ik aan dacht bij de stad. Toch is het strand leuk om te bezoeken op een mooie dag. Het kan er dan ook best wel druk worden. Plof neer op een handdoekje of kies voor iets actiefs en huur een sup!

Bezienswaardigheden Vancouver

5. Vancouver lookout

In bijna elke grote stad wel te vinden, een lookout. Vind jij het leuk om deze grote stad van boven te bezichtigen? Breng dan zeker een bezoekje aan dit gebouw. Een overzicht van boven mag niet ontbreken bij de bezienswaardigheden van Vancouver. Met dit dagticket ga je met een glazen lift 168 omhoog en geniet je van een panoramisch uitzicht op Stanley Park, het historische Gastown, het Northshoregebergte en de bruisende binnenstad.

Bezienswaardigheden Vancouver

6. Capilano Suspension Bridge

Deze enorme hangbrug vind je boven de Capilano rivier ten noorden van de stad. het is een populaire attractie in de stad. De hangbrug is maar liefst 137m lang en hangt op 70meter hoogte boven de rivier. Deze fantastische wandeling over de brug midden in de natuur is zeker een bezoekje waard. Kaartjes koop je gemakkelijk online via de website of ter plekke. Met dit toegangsbewijs steek je hangbruggen te midden van het regenwoud van Noord-Vancouver.  Naast de brug vind je in het park nog meer bezienswaardigheden zoals de totempalen en de nabijgelegen Cleveland dam. Hier zie je enorme hoeveelheden water met enorme snelheden naar beneden vallen waarna het gezuiverd wordt om als drinkwater gebruikt te kunnen worden.

7. Flyover Canada

In het centrum van Vancouver vind je deze 5D ervaring. FlyOverCanada is een korte film van 10 minuten waarin je in 5D een vlucht maakt door Canada. Je ziet alle hoogtepunten van het land op een hele realistische manier. Zeker leuk om met kinderen te doen of als je nog wat tijd over hebt.  Met dit toegangsbewijs vlieg je met speciale effecten en ontdek de verhalen van Canada. 

8. Morton Park - Englisch Bay

Bij Englisch Bay vrijwel direct naast het strand vind je dit park met de geweldige beelden van A-maze-ing Laughter. Deze hilarische beelden zijn gemaakt door kunstenaar Yue Minjun en brengen je zeker aan het lachen. Je vindt hier 14 bronzen beelden van zo’n 3 meter hoog die allemaal gekke of blije gezichten trekken. Leuk ook om te zien hoe iedereen de beelden na gaat doen voor een leuke foto!

9. Grandville Island

Dit schiereiland is gelegen aan de overkant van de False Creek rivier aan de zuidkant van de Granville Street Bridge en staat bekend om de grote Granville Public Market waar je je ogen uit kijkt en alles kan kopen waar je naar op zoek bent. Naast de markt vind je hier vele leuke restaurantjes, een prachtige jachthaven, mooie hotels en heb je een geweldig uitzicht over de skyline van Vancouver.

Bezienswaardigheden Vancouver

Inhoud

Accommodaties

Booking.com

Huurauto's

Sunnycars

Tours

Getyourguide

Regel hier je reis

Wanneer jij een aankoop doet via een van de bijgevoegde links, ontvangt travelaway hier een klein percentage over. Dit kost jou natuurlijk niks extra’s, maar helpt mij wel nieuwe tips te kunnen blijven schrijven! 

lees hier meer

Reisblogs