Travelaway

Wat te doen in Airlie Beach, maak een dagtrip naar de Whitsunday Islands, relax bij de lagoon of wandel de prachtige bicentennial walk
Wat te doen in Airlie Beach, maak een dagtrip naar de Whitsunday Islands, relax bij de lagoon of wandel de prachtige bicentennial walk

Airlie Beach

Wanneer je een reis maakt langs de oost kust van Australië, kun je Airlie Beach en de Whitsunday eilanden niet overslaan. Deze Whitsunday eilanden bestaan uit 74 prachtige eilanden met hagelwitte stranden, helder blauw water en prachtige rotsformaties. De onderwaterwereld van het great barrier reef is een van de mooiste ter wereld. Airlie Beach is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de Whitsunday Eilanden. Kies je namelijk voor een verblijf op een van de eilanden zelf, heb je een goed gevulde portemonnee nodig!

De temperatuur op de eilanden ligt het hele jaar tussen de 20 en de 30 graden, prima temperatuurtje toch? De beste reistijd is tussen Mei & Oktober aangezien je tijdens deze maanden de minste kans op neerslag hebt. In dit artikel vertel ik je wat te doen in Airlie Beach en omgeving! 

Hoe kom je in Airlie Beach?

Je kunt met het vliegtuig vliegen op Proserpine en vanuit daar kun je een taxi nemen naar Airlie Beach of je kunt de bus nemen naar Port of Airlie. De taxi doet er ongeveer een half uur over en de bus een uur. Kom je met de auto of camper? Vanuit Cairns rijd je in zo’n 7,5u naar Airlie Beach. Je kunt ook een tussenstop maken in Townsville, vanuit hier is het nog zo’n 3,5u rijden. De welbekende bussen zoals Greyhound of Stray stoppen ook allemaal in Airlie Beach.

Wat te doen in Airlie Beach

5x Wat te doen in Airlie Beach

1. Bicentennial Walk

In Airlie Beach kun je een heerlijke wandeling maken langs de mooiste plekjes aan het strand en de haven. Dit pad verbind het hoger gelegen Cannonvale met Airlie Beach. De Bicentenial Walk is zo’n 4km lang en tijdens de wandeling geniet je van het heerlijke weer en de prachtige uitzichten. Deze wandeling begint bij The Withsunday Sailing Club en eindigt bij Cannonvale beach voor een verfrissende duik. Onderweg kom je genoeg leuke restaurantjes tegen voor een kopje koffie of een lekkere lunch.

2. Great Barrier Reef

Vanuit Airlie Beach kun je gaan duiken of snorkelen in het Great Barrier Reef. Hier kun je een dag tour boeken of je kunt kiezen voor een meerdaagse tour. Vanuit Port of Airlie vertrekken de boten richting het Great Barrier Reef. Je vaart eerst zo’n 3u voor je arriveert bij de duik / snorkel locatie. Hier krijg je ruim de tijd om te genieten van de prachtige en bijzondere onderwaterwereld. Je spot hier de meest kleurrijke vissen, schilpadden en nog veel meer. Als je geluk hebt kom je op de terugweg met de boot zelfs nog walvissen tegen! Meer info vind je hier.

Wat te doen in Airlie Beach

3. Camira Sailing Adventure

Een andere tour die je kunt boeken is de Sailing Adventure. Tijdens deze zeiltour geniet je van de prachtige omgeving en kun je heerlijk relaxen op een van de hangmatten. Je maakt een stop bij Whitehaven Beach waar je geniet van het parelwitte strand en het heldere blauwe water. Vanuit hier kun je een wandeling maken naar Hill Inlet waar je een prachtig uitzicht hebt over dit prachtige gebied. Meer info vind je hier.

Wat te doen in Airlie Beach

4. Hamilton Island

Hamilton Island vind je op een klein uurtje varen vanuit Airlie Beach. Het Eiland is centraal gelegen en wanneer je kiest voor een verblijf op een van de eilanden kom je al snel bij Hamilton Island uit. Het heeft een heerlijke tropische uitstraling en je kunt hier genieten van het prachtige strand en de geweldige omgeving. Goedkoop is een verblijf op de eilanden niet, iets om even rekening mee te houden. 

Wat te doen in Airlie Beach

5. Airlie Beach Lagoon

Op de meeste stranden in Airlie Beach kun je niet zomaar zwemmen zonder lifeguards. Ook kun je hier veel kwallen tegen komen, niet de ideale situatie voor een duik in de zee. Daar hebben ze iets op bedacht; een lagoon. Je kunt hier genieten van een heerlijke verfrissende duik en werken aan een lekker kleurtje. Geniet van een heerlijke middag! 

Wil jij liever back to basic en gaan kamperen op een van de eilanden? Dan behoort dit ook zeker tot de opties. Zelf heb ik hier geen ervaring mee maar je kunt meer informatie vinden via deze website.
Houd er rekening mee dat je een kampeervergunning nodig hebt voor een verblijf op de whitsunday eilanden, je kunt deze gemakkelijk online bestellen.

Inhoud

Accommodaties

Booking.com

Huurauto's

Sunnycars

Tours

Getyourguide

Regel hier je reis

Wanneer jij een aankoop doet via een van de bijgevoegde links, ontvangt travelaway hier een klein percentage over. Dit kost jou natuurlijk niks extra’s, maar helpt mij wel nieuwe tips te kunnen blijven schrijven!